phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:52
Інфаркт - виявлена незвичайна причина

 

З розвитком факторів, що призводять до серцевого нападу, можуть бути пов’язані різні причини – їх перелік недавно розширили американські дослідники. Вони встановили, що інфаркту в зрілому віці може посприяти зловживання солоними продуктами в юності.

Про те, що любов до солі в юному віці може стати причиною інфаркту в майбутньому, заявили клініцисти з Університету Огайо. В їх спостереженнях брали участь 700 добровольців.

Вивчення особливостей способу життя у добровільних учасників проекту дозволило вченим встановити, що до ризику інфаркту частіше за інших були схильні люди які мають слабку плечову артерію. У свою чергу, до патологій цієї кровоносної судини призводило підвищене споживання солі в підлітковому віці, зробили висновок лікарі.

Підлітки, які зловживали чіпсами та іншими солоними закусками, демонстрували в подальшому розтягнення плечової артерії, висловилися автори проекту.

Вони нагадали, що від надлишків солі кровоносні судини втрачають еластичність і здатність нормально скорочуватися, чим і пояснюється розтягнення важливої для серця артерії.

Фахівці радять оберігати дітей від вживання пересоленої їжі, так як це може стати причиною недуг серця і судин в їхньому подальшому житті. За їх словами, батьки нерідко самі привчають дітей до шкідливої ​​їжі, використовуючи її в якості заохочення або як альтернативу домашнього готуванні.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: незвичайна причина, інфаркт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]