phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:55
Інформація від лікарів - чому дитина гикає в утробі матері

Багато вагітних у третьому триместрі відчувають, як їх майбутня дитина гикає. Їх цікавить питання: чому вона це робить, чи не є це небезпечним сигналом? Лікарі заспокоюють: найчастіше гикавка малюка в утробі не є приводом для хвилювання.

Як майбутня мама відчуває гикання дитини? Дуже просто: це ритмічні, незначні рухи в животі, як спочатку сприймаються як рухи дитини. Тривають вони зазвичай недовго і є занадто ритмічними, щоб означати, що малюк перевертається.

Причини внутрішньоутробної гикавки

До можливих причин гикання плоду належать наступні:

Гикавка – це підготовка дитини до самостійного дихання та смоктання. Багато хто з вчених вважає її важливим етапом у розвитку плода. Малюк, який народився вчасно, спробувавши гикавку у животі мами, буде активно і гарно дихати, а також смоктати груди.

Малюк гикає через заковтування навколоплідних вод. Деякі лікаря вважають, що в утробі дитина заковтує певну кількість навколоплідних вод. Якщо вона заковтнула більше норми, починає гикати, щоб вивести зайве. Найчастіше дитина починає пити багато даної рідини, коли мама поїсть щось солодке.

Гіпоксія плоду. Ця причина є найбільш серйозною, проте більшість лікарів її не підтверджують. Пояснюється вона так: бувають випадки, коли пуповина обвивається навколо шиї дитини, тобто перекриває доступ повітря. Це означає, що малюкові в утробі не вистачає кисню, і він починає гикати. Підтвердити наявність обвиття пуповини можна під час УЗД. Гикавка ніколи не буває єдиним симптомом гіпоксії плоду: якщо дитині бракує кисню, вона починає привертати до себе увагу занадто активними рухами. Якщо гіпоксія продовжується довго, поведінка дитини різко змінюється: вона починає набагато менше перевертатися аж до повного припинення будь-яких рухів. Це і є головні симптоми гіпоксії, а не гикавка.

Коли дитина гикає декілька хвилин, це не приносить певного дискомфорту мамі. Але буває, що малюк гикає годинами, а це вже дуже незручно, особливо вночі. Якщо спостерігається така ситуація, слід обов’язково сказати про неї своєму гінекологу. Він може провести певні обстеження та порадити, як вирішити проблему. Вагітність – це дуже важливий і часто непростий період у житті жінки, під час якого вона потребує підтримки, розуміння та допомоги оточуючих.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: дитина гикає в утробі матері, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]