phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:33
Інструменти для ремонту квартир: що варто придбати

Поговоримо про інструменти. Іноді страшно братися за ремонт навіть не через те, що не знаєш як робити, просто не знаєш чим його робити. Але якщо є інструменти, то це вже не здається такою нездійсненою справою. Ремонт стає досить простою справою і навіть приносить задоволення. Є мінімальний набір інструменту, за допомогою якого можна зробити повний ремонт в квартирі.

Кутова шліфувальна машина - болгарка

В принципі, це вже не такий обов'язковий інстумент, але є кілька видів робіт, які з болгаркою зробити набагато легше і швидше. Наприклад, якщо Вам потрібно зробити багато канавок (на професійній мові штраб) для прокладки проводу в бетонній стіні, то простіше це зробити прорізавши два паза на ширину канавки болгаркою з кругом для різання каменю, а потім видовбати середину перфоратором.

Правда, треба врахувати той факт, що пилу від різання болгаркою буде стільки, що вам доведеться закутуватись повністю, надягати респіратор і захисні окуляри. Але це все окупається великим зниженням трудовитрат.

Ну і звичайно, без болгарки не обійтися при демонтажі залізобетонних конструкцій, коли треба різати металеву арматуру. Тому радимо придбати якісну болгарку за розумною ціною в Інтернеті.

Перфоратор

Це перший, і найголовніший інструмент. Для тих, хто не знає - перфоратор схожий на дриль, в якого є функція удару. І навіть робить він те ж саме, що і дриль. Але робить це набагато краще. Ударний механізм перфоратора набагато надійніше, ніж у дрилі і служить набагато довше.

Раніше у кожного чоловіка був в будинку дриль, тепер це повинен бути перфоратор. Особливо якщо у нього є функція свердління без удару.

Повний набір функцій перфоратора:

1. Свердління з ударом. Застосовується для свердління отворів в бетоні, цеглі, камені і їм подібних матеріалів.

2. Свердління без удару. Свердлимо отвори в металі, дереві, пластмасі і т. д.

3. Удар без обертання. У разі якщо нам треба продовбати канавку під проводку, труби або просто збити зі стін нерівності. Можна також пробивати отвори в стінах.

З його допомогою монтуються перегородки, стелі, декоративні панно і багато іншого. Замінити його, на сьогоднішній день, нічим.

Шуруповерт

Це, мабуть, другий за значимістю інструмент. Поступається першим місцем він тільки тому, що у нього більш вузька сфера застосування. Але без нього неможливо змонтувати гіпсокартонні перегородки. І взагалі зараз будівельні матеріали такі, що монтувати їх можна тільки на шурупах, а закрутити сотні шурупів вручну просто неможливо.

Я віддаю перевагу шуруповертам, які працюють від мережі. На відміну від акумуляторних вони дешевші і їм не потрібна підзарядка. Крім того, акумулятори досить швидко виробляють ресурс, а нові коштують майже стільки ж, як і цілий шуруповерт з акумулятором.

Правда, якщо вам доводиться працювати десь в полі або в великих приміщеннях, особливо на висоті, то краще візьміть, все-таки акумуляторний шуруповерт.

Електролобзик

Його теж можна замінити звичайною ножівкою. Але його застосування значно полегшує роботу. Ну і природно економиться маса часу, особливо при монтажі панелей, ламінату або дерев'яних конструкцій.

Електричний плиткоріз

Теж не зовсім обов'язкова річ. Можна замінити на ручний або навіть на склоріз. Але фігурні вирізи в плитці робити краще все-таки ним. Вони виходять точніше й акуратніше.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1092 | Додав: radymo | Теги: болгарка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]