phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:35
Яблучний оцет - чим він корисний

 

Для небагатьох яблучний оцет не потребує представлення, але все ж цей корисний продукт поки навряд чи знайдеш на кожній кухні. У той же час експерти рекомендують використовувати його частіше...

Яблучний оцет являє собою ферментований яблучний сік. Як і його «прототип», оцет містить просто фонтан корисних нутрієнтів - це пектини, біотин, вітаміни B1, B2, B6, фолієва кислота, вітамін С. Також яблучний оцет «не скупий» на мінерали: натрій, фосфор, калій, кальцій, залізо і магній. Яблучний оцет також може містити значні дози оцетової і лимонної кислоти.

Яблучний оцет може застосовуватися в терапевтичних цілях, причому при різних проблемах зі здоров'ям. Яблучний оцет використовується окремо або в комбінації з медом для зміцнення кісток (остеопороз), при виснаженні, судомах і болі в ногах, розладі шлунку. Лікують їм також біль у горлі, високий кров'яний тиск, артрит.

Деякі експерти вважають, що яблучний оцет здатний допомогти організму позбутися токсинів, уповільнити процес старіння, стимулює мислення, знизити рівень холестерину. Також знаючі люди застосовують розбавлений яблучний оцет при вугровому висипу як тонік для шкіри, щоб заспокоїти запалення. Його також використовують для запобіганню лупи, їм лікують оперізуючий лишай, укуси комах.

У кулінарії яблучний оцет використовується як ароматизатор. Також в потрібних концентраціях він допоможе запобігти псуванню деяких продуктів.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1194 | Додав: adminA | Теги: яблучний оцет - чим він корисний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]