phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:40
Як доглядати за сумками та рюкзаками із екошкіри?

Купуючи сумки і рюкзаки зі штучної шкіри, покупці, в основному, керуються міркуваннями економії. Еко-замш і еко-шкіра в рази дешевше натуральних матеріалів. Проте, якісні вироби із замінників шкіри виглядають не менш стильно та достойно. Як правильно доглядати за рюкзаками та сумками з штучних матеріалів, щоб продовжити термін їх служби?

Щоб уникнути заломів та тріщин сумки та жіночі рюкзаки з шкірозамінника не можна прати. Для цих виробів застосовують сухе або вологе чищення. Прати можна тільки підкладку аксесуара.

Кілька порад з приводу видалення плям

З улюбленого аксесуара буде простіше видалити забруднення, якщо періодично обробляти поверхню сумки вологовідштовхуючим безбарвним кремом або спреєм для взуття. Легкі забруднення (наприклад, випадково пролита кава, слід від косметичного олівця, вуличний бруд і т.п.) видаляються ватним тампоном, змоченим в мильному розчині. Пам'ятайте основне і найважливіше правило: свіжу пляму легше видалити!

Зверніть увагу: не можна сушити аксесуари зі штучної замші та екошкіри поблизу опалювальних приладів, інакше заломів і тріщин на сумці не уникнути!

Якщо впоратися із забрудненням за допомогою мильного розчину не вдалося, спробуйте провести ті ж маніпуляції, тільки за допомогою спирту. Тут важливо не перестаратися, оскільки під тривалим впливом етанолу фарбована поверхня штучної шкіри може змінити колір.

Найбільш складними для видалення плямами вважаються сліди від кулькової ручки. Порад з видалення цих плям багато: спирт, лимонний сік, розчин оцту, різноманітні засоби для виведення плям, і навіть скипидар. І навіть є випадки, коли особливо застарілі плями від чорнила вдавалося вивести лаком для волосся. Єдине застереження: не допускайте висихання лаку на поверхні штучної шкіри — наносьте засіб буквально на пару секунд.

Зберігання виробів зі шкірозамінника

Сумки та жіночі рюкзаки зі шкірзамінника слід зберігати в тканинних мішках, паперових або поліетиленових пакетах (попередньо набивши виріб папером). Перед зберіганням виріб потрібно почистити і добре просушити.

Що робити, якщо аксесуар, пролежавши кілька місяців в шафі, придбав неприємний запах затхлості? В даному випадку можна провітрити його на свіжому повітрі протягом 3-4 годин. Після цього оберніть сумку газетами, і залиште виріб на пару днів. Адже друкарський папір має унікальну властивість — відмінно вбирає сторонні запахи.

Ще один дієвий метод, який допоможе позбутися від стороннього запаху: протріть виріб ватним тампоном, змоченим в слабкому оцтовому розчині. Витріть насухо шматком фланелі, дозвольте виробу висохнути на свіжому повітрі.

Щиро сподіваємося, що наші поради стануть в нагоді вам! Щиро бажаємо, нехай ваші сумки і рюкзаки носяться довго!

Стаття надана інтернет-магазином «ГАРНА СУМКА».

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 747 | Додав: radymo | Теги: шкірзамінника, штучної шкіри, рюкзаками із екошкіри, догляд за сумками | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]