phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:34
Як його вилікувати назавжди - грибок на ногах

 

Грибок нігтів - це інфекція, яка проникає в тріщини нігтя або ранки на шкірі, яка змінює колір нігтя і потовщує його, викликаючи неприємні відчуття.

Спосіб лікування залежить від того, яким саме грибком ви заражені

Симптоми грибка
Інфіковані нігті зазвичай потовщені і химерно вигнуті або мають незвичайну форму. Такі нігті дуже крихкі і легко ламаються. Грибок надає нігтьовій пластині жовтий колір. У деяких випадках з'являються білі крапки, які поступово збільшуються. Коли грибок як слід зміцниться в нігті, то зв'язок нігтьової пластинки з нігтьових ложем слабшає, тому ніготь менш міцно тримається і може навіть від'єднатися. Крім того, грибок вражає і шкіру навколо нігтя.

Так як нігті, заражені грибком стоп, виглядають так само, як при деяких інших захворюваннях, наприклад, при псоріазі, то для постановки правильного діагнозу краще звернутися до лікаря. Вас може оглянути дерматолог або подолог - фахівець з хвороб ніг. Ймовірно, для встановлення діагнозу їм знадобиться взяти зразок ураженого нігтя, щоб відправити його на дослідження в лабораторію.

Лікування
Спосіб лікування залежить від того, яким саме грибком ви заражені і наскільки виражено ураження нігтів. Ось деякі засоби, які можуть бути призначені окремо або в поєднанні один з одним:
крем, який наносять безпосередньо на ніготь;
протигрибкові таблетки;
видалення ураженої ділянки шкіри або нігтя (а в деяких випадках знадобиться видалити нігтьову пластинку повністю).

Не менш важливою є профілактика:
Підходьте з розумом до вибору взуття і шкарпеток. Вибирайте шкарпетки з матеріалів, всмоктують вологу. Регулярно міняйте їх. Взуття має підходити за розміром, нехай воно буде зроблена з матеріалу, що пропускає повітря, наприклад, з парусини, шкіри або матеріалу з перфораціями. У громадському душі або басейні носіть гумові тапочки.

Регулярно, хоча б раз на місяць, уважно оглядайте нігті і шкіру біля них, якщо це важко зробити, то використовуйте люстерко. Визначте, чи немає зміни кольору, горбків, порізів або інших пошкоджень. Не болять вони? Якщо симптоми не пропадають або погіршуються, зверніться до лікаря.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1187 | Додав: adminA | Теги: вилікувати назавжди - грибок на ног | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]