phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:09
Як краще мити фрукти та овочі розповіли вчені
Усі фрукти та овочі потрібно мити, щоб очистити їх від часток землі, мікробів та пестицидів. В управлінні санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дали рекомендації, як це робити правильно.

Так, вчені зазначили, що не варто використовувати при миття продуктів миючі засоби. Справа в тому, що вони можуть проникати в пористу структуру овочів та фруктів, незважаючи на ретельне полоскання, і можуть спричинити захворювання, пише Health. Натомість, перш ніж готувати і їсти продукти, слід ретельно промити їх під холодною проточною водою. Тверді продукти, такі як огірки, варто протерти чистою щіткою для продуктів.

"Після миття висушіть овочі та фрукти чистим тканинним або паперовим рушником, щоб ще більше зменшити кількість бактерій, які можуть бути присутніми на поверхні", — рекомендує FDA.

Щодо продуктів, які упаковані в пакети (зелень, морква тощо) і продаються вже очищеними та готовими до вживання, їх можна їсти без додаткового миття, якщо це чітко зазначено на упаковці.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 155 | Додав: radymo | Теги: фрукти, Овочі, миття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]