phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:08
Як мінімізувати ризик зараження сальмонелою - експерти розповіли

Експерти розповіли, як мінімізувати ризик зараження сальмонелою

Представники Центру з контролю і профілактики захворювань США розповіли, які заходи можуть допомогти мінімізувати ризик зараження сальмонелою. Стаття відповідного змісту опублікована в тематичному зарубіжному джерелі.

Сальмонела є надзвичайно поширеним типом бактерій. Ці паличкоподібні організми можна знайти як у холоднокровних, так і у теплокровних тварин. Salmonella також одна з найбільш поширених причин хвороб у людей. Зараження можливе двома способами. Найчастіше має місце поширення від тварин до людей через харчові ресурси. Саме так бактерії можуть викликати гастроентерит. Правилом номер один служить ретельне миття рук після контакту з тваринами.

Не менш важливе зберігання сирих і готових продуктів окремо в холодильнику, також як і їх оброблення. Приготовлені страви не варто тримати при кімнатній температурі більше 2-х годин. Що стосується питної води, слід переконатися в її безпеці, навіть якщо вона тече з крана. Важливо приділяти достатню кількість часу термічній обробці харчових виробів, причому не тільки м’ясних продуктів, але і овочів. Зберігання їжі в чистоті – ключова умова.

У більшості людей симптоми зараження розвиваються від 12 годин до трьох днів після прийому їжі, що містить бактерії. Ознаки часто включають в себе спазми в животі, діарею і лихоманку. У рідкісних випадках сальмонела може викликати реактивний артрит, який переходить в хронічну форму. У зв’язку з чим вкрай важливо дотримуватися профілактичних заходів. Особливо схильні до ризику літні люди, діти молодшого віку та особи з ослабленою імунною системою.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 589 | Додав: adminA | Теги: експерти, ризик зараження сальмонелою | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]