phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:12
Як пережити менструацію

 

5 порад, які допоможуть вам пережити менструацію

Жінки кожен місяць чекають «ці дні» і радіють, що вони почалися з графіком, без затримок.

А ще, ми всі знаємо ці пульсуючі постійні та судомні болі, які приходять з ними. Причина болю в тому, що ваша матка стискається, щоб допомогти виштовхнути шар епідермісу протягом вашого періоду. Гормональні речовини, звані простагландинами, які частково винні в болю і запаленні, викликають скорочення м’язів матки. Таким чином, більш високі рівні простагландинів пов’язані з більш суворими менструальними судомами. Деяким жінкам судоми можуть навіть заважати працювати, навчатися або займатися повсякденними справами. Близько трьох з чотирьох жінок відчувають менструальні болі, і кожна десята жінка переживає серйозні судоми.

Біль при менструації

Ймовірно, ви знайомі з болем під час періодів. Ви також можете відчувати біль в середині циклу під час овуляції.

Ми вирішили з’ясувати, що саме викликає і полегшує судоми.

Що викликає менструальні судоми?

Дослідження показують, що біль, пов’язаний з менструальним циклом, викликаний простагландинами – гормоноподібними речовинами, які допомагають ендометрію виходити.

Якщо у вас виникають передменструальні судоми, час початку судом зазвичай буде приблизно однаковим, але вони можуть відрізнятися за інтенсивністю від циклу до циклу. Поки неясно, що викликає біль під час овуляції. Це може бути через розрив фолікула яєчника, але, в будь-якому випадку, це теж природний біль. Він може відчуватися на якійсь одній стороні — там, де знаходиться яєчник, з якого вийшла яйцеклітина.

Як полегшити менструальні судоми

Нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен, блокують виробництво простагландинів і, як було доведено, є ефективним знеболювальним засобом під час менструації. Це перші препарати, на які варто звернути увагу.

Є також дані про методи знеболювання, не пов’язаних з фармацевтикою. Було показано, що тепло (наприклад, теплова подушка або пляшка з гарячою водою), настільки ж ефективні, як НПЗП і аспірин.

Також були вивчені трав’яні засоби, фізичні вправи, дієтичні зміни і голковколювання, хоча результати були багатообіцяючими, тут потрібно більше досліджень, лікарі не можуть рекомендувати ці методи, оскільки не так однозначно.

Деякі люди можуть використовувати гормональні контрацептиви для полегшення і запобігання менструальних судом. Проте це варто робити лише у разі, якщо ваш лікар призначить вам таке лікування.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: пережити менструацію | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]