phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:21
Як скласти правильне резюме на роботу?

резюме Всім нам в своєму житті не раз доводилося шукати роботу. Перше, що необхідно зробити для ефективного пошуку роботи це, звичайно, скласти правильне резюме. Чи знаєте ви, що через один рядок, можна як зіпсувати резюме, так і потрапити на співбесіду?! Як же підштовхнути роботодавця вибрати саме вас серед багатьох інших кандидатів? Що таке правильне резюме?

По-перше резюме повинно бути в друкованому варіанті, наприклад набране в програмі MS Word. Незалежно від того, як ви відправляли резюме роботодавцю, при проходженні співбесіди у вас при собі обов'язково повинна бути роздрукована копія вашого резюме, а краще і не одна.

Тонкощі оформлення резюме

Один лист це ідеальний обсяг для такого роду документу. Максимум може бути два листа.

Загальноприйнятий шрифт для написання резюме Times New Roman, 12 розмір.

Поля повинні бути приблизно 1,5-2,5 см. Якщо ви використовуєте Microsoft Office Word 2007, то поля налаштовуються: верхнє меню - пункт "Розмітка сторінки", далі вибираємо "Поля" і встановлюємо звичайне, середнє або вузьке.

Залишайте місце між розділами або за допомогою порожнього рядка, або виставляючи відстань між абзацами, рядками тексту.

Пункти правильного резюме

Перший обов'язковий пункт - особиста інформація. Тут необхідно вказати контактні дані: ПІБ, контакти для зв'язку (телефон, icq, електронна адреса).

Решту відомостей про себе пишемо з урахуванням корисності для роботодавця. Якщо ти заміжня і є діти, то обов'язково це пишемо, вказуючи вік дітей. Роботодавець може розцінити це так, що ти вже влаштована в житті і в декретну відпустку найближчим часом ти не збираєшся. Ці дані можуть зіграти позитивну роль.

Другий пункт - ціль працевлаштування. Пишемо посаду, на яку претендуємо. Можна також описати її функціонал, тобто коротко розшифровуємо, чим саме хочемо займатися. На цей пункт багато хто не звертає уваги, тому це допоможе тобі виділитися в загальному потоці всіх резюме. Роботодавець за того, хто максимально відповідатиме його очікуванням, адже він чудово знає, який співробітник необхідний.

Третій пункт - освіта. Вказуй навчальні заклади і роки навчання, які вплинули на твої професійні навички. Не закінчені навчальні установи писати не треба, тому що це може зіграти проти тебе. Дипломи за стрибки з парашутом, курси дайвінгу та екстремального водіння тут вказувати ні в якому разі не треба, це не допоможе тобі в пошуку роботи.

Четвертий пункт - досвід роботи. Не описуй всі свої робочі місця. Вкажи свою посаду в трьох останніх компаніях. Можна вдатися до загальних формулювань попередніх місць роботи: 5 років досвіду в прямих продажах. Опиши свої досягнення: збільшила оборот на стільки-то, особистий обсяг продажів стільки-то, розробила таку-то рекламну кампанію. Якщо досвіду роботи за плечима ще немає, вкажи свої досягнення в студентські роки. Наприклад перемоги на олімпіадах, хороший показник для роботодавця.

П'ятий пункт - особисті якості. Не повторюємо основної помилки більшості резюме. Не потрібно в резюме перераховувати всі можливі відомі вам особисті якості, такі як комунікабельність, відповідальність, стресостійкість та інші. Такий "професіоналізм" скоріше змусить роботодавця сумніватися в наявності всіх цих якостей у кандидата. Вкажи всього три-чотири риси характеру, які вважаєш головними.

Шостий пункт - навички. Описуємо наявність спеціальних навичок, знання іноземних мов (із зазначенням рівня), володіння спеціалізованими програмами (графічними, CRM). Не пиши просто: рівень володіння ПК - продвинутий користувач. Це вже обов'язковий критерій, а не гідність.

Тут перераховано шість обов'язкових пунктів правильного резюме. Додатково можеш прикріпити своє фото, але тільки в діловому стилі. Без купальників, фото з вечірок і іншого.

Одним з необов'язкових, але правильних пунктів будуть Рекомендації. Пишемо в форматі: ПІБ, посада, назва компанії із зазначенням контактного телефону рекомендодателя.

Якщо щось не входить в формат однієї сторінки (пам'ятаємо, максимум 2 сторінки) резюме, то можна дописати наступне: Готова надати будь-яку додаткову інформацію на вимогу.

За матеріалами сайту pozovna.in.ua – Зразки резюме на роботу українською мовою.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 920 | Додав: radymo | Теги: правильне резюме, резюме, зразок, розділи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]