phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:07
Як врятувати життя при серцевому нападі без ліків

 

Правила, як врятувати життя при серцевому нападі без ліків

В 9 з 10 випадків людина гине від гострого інфаркту, якщо не надати допомогу в перші хвилини. Часто буває, що серце хапає на дачі або на відпочинку. Як бути, якщо заболіло серце, а поблизу нікого немає, і ліків теж немає.

1. Як розпізнати серцевий напад? Серце раптом стало битися не так, як завжди: або занадто гулко і з перебоями («то б'ється, то не б'ється»), або занадто часто (тахікардія). В грудях тяжкість, може бути біль в лівій частині тіла (під лопаткою, за грудиною, віддається в щелепу зліва). Важко дихати, особливо зробити повноцінний видих. Не панікуйте, дійте швидко. У вас є буквально два-три десятка секунд, перш ніж можете втратити свідомість.

2. Починайте кашляти - багато разів і з дуже великою силою. Щоразу, перед тим як кашлянути, зробіть глибокий вдих, кашель повинен бути глибоким і тривалим, як ніби ви випльовуєте мокроту глибоко з грудей.

3. Ще раз: глибокий вдих, на видиху кашель. Це допоможе наситити серце киснем і відновити серцевий ритм. Глибокий вдих і кашель на видиху повинні повторюватися кожні 2 секунди без перерв і зупинок, аж до приходу медичної допомоги.

Глибокий вдих дозволяє кисню проникнути в легені, а кашлеві рухи «стискають» серце і змушують кров циркулювати. Цей тиск на серце також допомагає йому домогтися свого нормального ритму.

Кардіологи говорять, що якби кожен з нас поділився цією інформацією з 10 людей, як мінімум одне життя могло б бути врятоване.
 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1360 | Додав: adminA | Теги: як врятувати життя при серцевому на | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]