phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:42
Як вступити в хороший польський університет?

Чим престижніше університет, тим вище цінується його диплом, і тим більш затребувані випускники цього університету. Знайти хорошу роботу зараз нелегко, особливо з високою зарплатою. Тим не менш, молоді люди, які закінчують престижні європейські університети, мають всі шанси знайти цікаву роботу з перспективою росту і високим рівнем заробітної плати. Багато хто вибирає польські університети: тут адекватні ціни, можна отримати європейський диплом і добре працевлаштуватися. Під час вступу в закордонний університет завжди виникає багато питань. Ви можете звернутися на Проект Освіта без кордонів, якщо хочете дізнатися більше про навчання в Польщі, вступ у Варшавський університет або інші ВНЗ країни. На сайті проекту ви знайдете основну інформацію, яка так важлива при вступі, зможете довідатися про ціни в польських ВНЗ та іншу корисну інформацію. Ми зупинимося на таких питаннях, як вибір кращого університету, процедура подачі документів і переваги навчання саме в польських навчальних закладах. Адже абітурієнту потрібно чітко визначитися, куди краще вступити, де навчання буде цікавішим і перспективнішим.

Вибір університету і вступ

Найважливіший нюанс – вибір університету і спеціальності. Про це знає кожен абітурієнт. При виборі спеціальності обов’язково потрібно враховувати попит на фахівців на ринку праці, а також дивитися на нові спеціальності, які відкрилися недавно.

Окрема тема – вибір університету. Рейтинг польських університетів Perspektywy дає можливість подивитися, які ВНЗ вважаються найпрестижнішими, а які пасуть задніх. Крім Варшавського університету серед лідерів – Ягеллонський університет, Варшавська політехніка, Університет ім. Адама Міцкевича. Варто відмітити, що рейтинг складається і для приватних, і для державних університетів.

При виборі університету також важливо уточнювати, чи є при ньому гуртожиток, куди зможе оселитися студент. Проживання в гуртожитках коштує набагато дешевше, ніж оренда квартири. Харчування студентів в Польщі обходиться набагато дешевше, ніж в інших країнах ЄС. Ціни на продукти тут практично не відрізняються від наших.

Багатьох цікавить можливість безкоштовного навчання за кордоном. Навчатися у ВНЗ Польщі по карті поляка можна безкоштовно. Причому ця карта дає можливість вступати на точно таких же правах, як і польські абітурієнти. Якщо не вийде вступити на безкоштовне навчання, то університет може надати знижку (це вже залежить від самого навчального закладу).

Сама процедура вступу – нескладна. Треба якомога раніше зібрати всі документи і подати їх в обраний університет. Обов’язково потрібно мати сертифікат про знання польської мови, якщо ви будете вчитися на польській, також потрібна медична довідка, атестат про повну загальну середню освіту, копії паспортів та інші стандартні документи. Їх перелік вказується на сайті університету.

Переваги навчання в Польщі для українців

Завдяки навчанню в Варшавському університеті або іншому польському ВНЗ студенти і випускники мають можливість:

  • отримати європейський диплом;
  • отримати хорошу роботу після закінчення університету;
  • вибрати навчання в Польщі на англійській мові;
  • отримати якісну освіту за невисоку плату;
  • стажуватися в провідних європейських компаніях.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 652 | Додав: radymo | Теги: вступ, польський, університет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]