phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:50
Які продукти руйнують психіку людини

Вчені розповіли, які продукти руйнують психіку людини

Вчені з Університету Лас -Пальмас -де -Гранд- Канарія і Гранади опублікували «чорний список» продуктів харчування, які здатні викликати у людини депресію, тривогу і дратівливість.

Фахівці провели експеримент, в якому участь взяло близько 9 тисяч осіб. Вони погодилися харчуватися тільки промисловими кондитерськими виробами та їжею з фастфудів. Більше половини добровольців менш ніж через півроку звернули увагу, що стали нервовими і дратівливими без видимої на те причини. Більше того, вони стали часто відчувати депресивний стан і стан незрозумілою тривоги.

Вчені пояснюють це наявністю в продуктах швидкого харчування безлічі транс -жирів, які організму дуже важко засвоювати. Це позначається у свою чергу на печінці та серці, які відчувають підвищене навантаження, а потім це відбивається на психічному здоров’ї.

Варто відзначити, що вже понад півстоліття існують непрямі підтвердження впливу на емоційний стан людини саме раціону харчування. Банани, наприклад, містять в собі ендорфіни, які називають «гормонами щастя». Схожий вплив мають: морква, селера, огірок, інжир, знежирений йогурт, чорнослив, абрикоси, несолодкий сік і молочні каші.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1322 | Додав: adminA | Теги: які продукти руйнують психіку людин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]