phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:42
Які жири корисні для організму - дієтологи розповіли

 

Американський дієтолог Кеті Шилдс розповіла, які жири корисні для здоров'я.

Дуже часто у гонитві за стрункою фігурою люди повністю відмовляються від продуктів, які містять жир.

Однак не всі його види однаково шкідливі. Щоб не нашкодити здоров'ю, можна додати в осінній раціон 8 корисних продуктів із високим вмістом жирів.

Вершкове масло

У 100 г цього продукту міститься приблизно 600 ккал. Мінімальна добова норма для здорової людини - 10 г, але можна сміливо дозволити собі до 30 г. Масло містить жирні кислоти, білки, вуглеводи, вітаміни А, Е, РР, D, а також кальцій, калій, магній, фосфор і цинк. Такий вітамінний склад підтримає в нормі зір, волосся, нігті, додасть пружності шкіри і поліпшить стан зубів.

Яєчні жовтки

Це найкалорійніша частина курячого яйця, але найнеобхідніша. Жовтки містять у 3 рази більше калорій, ніж білок. У курячому жовтку міститься більше 50 біоелементів, 80% всього фосфору, а також велика частина кальцію, магнію, заліза, натрію, хлору, сірки і т.д. Головне - знати міру. На тиждень можна їсти не більше 4 яєць.

Органічний бекон

У 100 г такого продукту міститься більше 700 ккал, але на день можна дозволити собі з'їсти 10-15 г. В органічному беконі містяться кислоти, які сприяють виробленню гормонів для правильного функціонування печінки, надниркових залоз і мозку, повідомляє портал 4mama.

Какао масло

У ньому міститься багато цінних амінокислот, які знижують ризик розвитку раку в 15 разів. Какао масло краще вживати у першій половині дня.

Чорний шоколад

Якщо видався складний день, 10-15 г чорного шоколаду виправлять ситуацію. Ефірні масла у складі поліпшать розумову діяльність. У продукті також міститься велика концентрація фосфору, кальцію, магнію й антиоксидантів.

Арахісове масло

Цей продукт ми рідко використовуємо в їжу, але необхідно знати, що цей натуральний продукт крім жирів містить ще й білки, а також вітаміни Е і групи В.

Молочні продукти

Знежирена "молочка" - не найкорисніша. Для поліпшення смаку в неї додають ароматизатори і стабілізатори. Вибирайте молоко та кефір 2,5% жирності, а сир - не менше 9%.

Кокосова олія

Це рідкісний продукт на наших кухнях, але дуже корисний. Справжнє кокосове масло має тверду структуру, але швидко тане, якщо взяти в руки. Такий продукт підвищує імунітет у холодну пору року, а також служить відмінною профілактикою раку.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1278 | Додав: adminA | Теги: корисні для організму, Жири, дієтологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]