phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:39
Якщо малюк не хоче йти до стоматолога: поради

Якщо малюк не хоче йти до стоматолога: корисні поради

Для маленьких дітей боятися лікарів - це звичайна справа. А якщо потрібно відвідати кабінет зубного лікаря, то тут батькам доводиться як слід постаратися, щоб умовити дитину пройти лікування. Як уникнути сліз і криків в кабінеті стоматолога? Якщо у вас запланований незабаром похід до цього лікаря, попередньо потрібно ретельно підготуватися.

Для початку потрібно знайти хорошу стоматологічну клініку, а зробити це швидко допоможе Інтернет. Наприклад, вся краща cтоматологія у Львові представлена на ресурсі list.in.ua. Лікаря вибирають за таким же принципом - чим більше рекомендацій, тим краще. Дітям потрібна хороша, дружня стоматологія, з доброзичливими високопрофесійними лікарями, які вміють і люблять працювати з дітьми. Лікування зубів в такому випадку проходить без психологічних травм, страху і болю. Якщо наступного разу діти йдуть до лікаря зовсім безбоязно і з позитивним настроєм, можете бути впевнені, що ваш вибір був правильним.

Як підготувати дитину до стоматолога? Не забувайте мотивувати дитину. Робити це потрібно не за п'ять хвилин до відвідування лікаря, а, як мінімум, за кілька днів! Важливо пояснити дитині, чому у нього розболівся зуб або чому лікар повинен подивитися на зубки. Розкажіть, що у малюка в роті оселилися злі і жорстокі мікроби, і прогнати їх звідти може тільки спеціальний лікар стоматолог!

Для наочності намалюйте дитині картинку - як буде проходити його візит до стоматолога. Лікування зубів можна перетворити на захоплюючу гру. Можна заздалегідь домовитися зі стоматологом, щоб він намагався перетворити лікування в гру, не загострюючи увагу дитини на огляді зубів. Можна придумати, що кабінет лікаря - це маленький космічний корабель з кріслом для головного космонавта, тобто для вашого малюка. Можна дати дитині спеціальні окуляри, які доктора використовують під час роботи зі світловідбиваючими пломбами. Попросіть стоматолога обговорювати з дитиною кожну його дію, адже, як відомо, дитячі страхи можна подолати тільки через цікавість.

Втім, як показує практика, досвідчений лікар завжди зможе знайти підхід до дитини, зняти страх і напруга, відвернути, створити позитивний настрій. Тому, звичайно, найголовніша ваше завдання - ретельно вибрати клініку і лікаря, а допоможе вам в цьому, звісно же, спеціалізований ресурс list.in.ua.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 778 | Додав: radymo | Теги: cтоматологія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]