phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:23
Якщо волосся випадає від стресу і нервів - що робити
Однак не варто панікувати, якщо ви зіткнулися з подібною ситуацією.

Торкнемося таку тему, як випадання волосся від стресу, на жаль, актуальну в будь-який час року. Може бути, від нервового напруження ця стаття не позбавить. Зате розповість, що робити, якщо волосся випадає від стресу. А також — в чому особливості такого типу випадання, чому воно відбувається, як його визначити і як впоратися.

Випадання волосся від стресу — це неприємність, яка може трапитися як у жінок, так і у чоловіків. Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, не варто впадати у відчай.

По-перше, стрес буває практично у всіх, і він проходить. А при правильному лікуванні випадання волосся можна зупинити. Навіть якщо зі стресом впоратися не виходить. По-друге, існує профілактика випадіння волосся. А також заходи по відновленню їх густоти.

Випадання волосся від стресу: що робити

Випадання волосся від стресу або від нервів — досить поширена ситуація. Взагалі, стрес — це значимий фактор, що сприяє випаданню волосся. Просто тому, що при стресі змінюється гормональний фон організму. А гормональний дисбаланс може привести до зміни таких процесів, як обмін речовин і кровообіг.

Через стрес волосся може почати випадати інтенсивно.

Чому волосся випадає від стресу

Якщо порушені обмін речовин і кровообіг, то до волосяного фолікула не надходить достатньо харчування.

    Навіть якщо фолікул в цей момент знаходиться у фазі активного росту (анагені), ця фаза припиниться.
    Клітини фолікула перестануть ділитися, і він почне «всихати». Тобто, перейде в фазу катагена.
    Після чого фолікул застигне в стані спокою — телогена. А через два-три тижні після цього випаде.

Звичайно, зміна фаз — нормальний фізіологічний процес. Однак при звичайному стані організму зі ста тисяч волосків, які в середньому знаходяться на голові здорової людини, випадають лише 100-150 в день. І все це — волосся з фолікулів у фазі телогену. Волосся в фазі анагена міцно “сидять в голові” протягом двох-трьох років. При стресі організм починає втрачати більше волосся. Адже фаза телогену настає швидше.

Що ж робити, якщо у вашому житті видався непростий період, і ви помітили, що втрата волосся стала більш значною, ніж зазвичай? (До речі, варто пам’ятати, що реактивне випадання починається не відразу. Воно зазвичай відбувається через пару місяців після подій, що спровокували таку реакцію). У першу чергу, варто звернутися до лікаря трихолога. Він вивчить стан волосяного покриву і випише направлення на необхідні аналізи. На основі результатів аналізів лікар вирішить, які препарати призначити, щоб вирівняти гормональний баланс і нормалізувати обмін речовин.

Як лікувати випадання волосся від стресу

Хочете зупинити втрату волосся якомога швидше? Тоді, крім відвідування трихолога, ви теж можете дещо зробити.

    Постаратися знизити загальний рівень стресу. При необхідності можна записатися до психолога.
    Нормалізувати сон. На наш моральний стан і обмін речовин дуже сильно впливають кількість і якість сну. Тому постарайтеся засипати не пізніше півночі і спати по вісім годин на добу.
    Нормалізувати харчування. Здоровий раціон, повний вітамінів і мікроелементів, допомагає організму боротися зі стресом. А також сприяє зміцненню волосся.

Звичайно, щоб все перераховане вище мало ефект, вам варто запастися терпінням. По-перше, вашому організму потрібен час, щоб відновитися після сильного морального або фізичного потрясіння, яке спровокувало стрес.

По-друге, для того, щоб нове волосся відросло, може знадобитися кілька місяців. Головне — почекати!

Як запобігти втраті волосся від нервів: профілактика

У якийсь момент стрес залишиться в минулому. Випадання волосся від стресу закінчиться. Пасма почнуть відростати. Тоді можна буде задуматися про профілактику подібної ситуації в майбутньому. Особливо, якщо ви регулярно піддаєтеся стресу.

    Знайдіть спосіб справлятися з емоційною напругою. Це можуть бути заняття спортом або вашим улюбленим хобі, арттерапія або медитації. Щось, що приводить саме вас в стан стабільності і спокою.
    Приділяйте достатньо уваги режиму дня. Нормальний сон, здорове харчування, прогулянки на свіжому повітрі — все це впливає на загальний стан організму. А значить, і на стан волосся.
    Якщо ваше волосся тільки недавно пережило стрес разом з вами, постарайтеся поводитися з ними дбайливо. Підберіть зволожуючий і живильний базовий догляд. Не перевантажуйте локони засобами для стайлінгу. Не пересушуйте феном і праскою.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 382 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]