phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:45
Катаракта - причини виникнення та способи лікування


Катаракта - це поширене захворювання серед людей похилого віку на очах. Між склоподібним тілом і радужкою розташований кришталик усередині очного яблука. При катаракті може відбутися повне або часткове помутніння кришталика, він втрачає свою прозорість, тому потрапляє мало світла в око, отже, зір падає, і людина погано бачить, зображення розмите та нечітке. Якщо до лікаря вчасно не звернутися і затягнути лікування, то катаракта може зробити людину абсолютно сліпим.

Катаракта може зустрічатися в різному віці. Вона буває травматична, променева, вроджена, ускладнена. Але найчастіше це вікова, тобто стареча, розвивається у людей, які старші п'ятдесяти років.

Причини, через які виникає катаракта: підвищена радіація, тривале вживання лікарських препаратів, екологічно несприятлива обстановка, різні захворювання очей, отруєння токсичними речовинами (ртуттю, динітрофенол, талієм, нафталіном), також куріння.

Практично всі офтальмологи вважають, що лікування катаракти можливе тільки на початкових стадіях. Досить багато форм на початкових стадіях катаракти, можуть піти, абсолютно зворотним шляхом, тобто помутніння повністю розсмоктується. У медицині існують найоптимальніші лікарські препарати для лікування катаракти, такі ліки, як сенкалалін, тауфон, квінакс, ну і так далі.

Коли хворому лікування препаратами не приносить бажаного результату, в такому випадку необхідно тільки хірургічне втручання, за допомогою якого хірурги видаляють каламутний кришталик. Така операція може проводитися на будь-якій стадії розвитку катаракти. Для проведення операції хворого оглядають і визначають його працездатність. Щоб заздалегідь запобігти можливі ускладнення, в той час як проводиться операція і, звичайно ж, в післяопераційному періоді, хворому проводять лікування цукрового діабету, захворювання, які пов'язані із запальними процесами.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2771 | Додав: radymo | Теги: катаракта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]