phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:41
Кава - австралійські вчені назвали безпечну кількість чашок в день

Австралійські вчені назвали безпечну кількість чашок кави в день

Австралійські дослідники змогли виявити безпечну для здоров’я норму кави. На їхню думку, краще випивати не більше 6 чашок напою, що бадьорить на добу.

Виявленням допустимої за день кількості кави займалися вчені з Університету Південної Австралії. Ними були проаналізовані дані здоров’я майже 350 тисяч осіб віком від 37 до 73 років. Вивчивши їх харчові звички, автори дослідження констатували: більшість людей, що вживали каву, в середньому випивали близько 1,5 чашок кави в день.

За словами вчених, чутливість до кофеїну залежить від активації гена CYP1A2. У деяких людей цей ген перебуває в «сплячому» стані, і в результаті кофеїн ними засвоюється з тяжкістю.

“Люди, які чутливі до кофеїну (наприклад, відчувають після кави прискорене серцебиття) самі обмежують споживання напою, щоб відчувати себе краще. Люди, які п’ють багато кави, ймовірно, несприйнятливі до нього”, – зазначили дослідники.

Втім, навіть якщо людина не наділена високою чутливістю до кофеїну, пити каву до нескінченності без шкоди для здоров’я вона все ж не зможе. Фахівці виявили, що існує межа норми, за якою кава стає загрозою для організму. Такою нормою є 6 чашок напою в день. Розрахунки експертів показують, що після шести чашок кави, випитих за день, ризик виникнення захворювань серця збільшується на 22%.

У свою чергу лікар-дієтолог Олена Соломатіна вважає, що, незважаючи на існування безпечної норми кави, влітку від його вживання краще відмовитися зовсім. Кофеїн в умовах спекотної і задушливої погоди стає лише додатковим навантаженням на судини і серце. Крім того, він має сечогінну дію і сприяє зневодненню, яке підвищує ризик утворення тромбів в судинах, теплового удару та інших неприємних і небезпечних для здоров’я наслідків.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 625 | Додав: adminA | Теги: австралійські вчені, кава, кількість чашок в день | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]