phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:42
Хмільний напій - живе пиво

Хмільний напій - живе пиво

живе пиво Живим називається пиво, в складі якого присутні живі культури пивних дріжджів. Його не піддають ні фільтрації, ні пастеризації, воно не містить будь-яких консервантів. Звичайно ж, у напою, який ми сьогодні називаємо живим пивом і купуємо в магазинах, є мало спільного з чудовим напоєм, який варили середньовічні пивовари.

З плином прогресу, для виготовлення хмільного напою почали застосовувати різні речовини, щоб домогтися більш приємного відтінку і густоти, міцної піни. Тому, якщо хочеться справжнього живого пива, потрібно, або навчиться самостійно варити його або відправитися в хороший пивний ресторан, за кухлем свіжозвареного напою. Якщо ж ви хочете просто купити пиво дійсно хорошої якості, тоді радимо неодмінно відвідати спеціалізований інтернет-магазин morepiva.ua. Тут дійсно є з чого вибрати.

Користь живого пива відома людям ще з давніх часів. Першим рецептам його приготування понад дев'ять тисяч років. Цей напій завжди вважався цілющим, використовувався в якості терапії від багатьох захворювань. Живе пиво має масу корисних властивостей, але всі вони зберігаються не більше декількох годин. Через цей час дріжджі гинуть, а напій помітно втрачає в смаку і ароматі.

При помірному споживанні користь живого пива для людського організму в цілому неоціненна. Наприклад, в пивних дріжджах в великій кількостях містяться вітаміни групи В. Живе пиво багате:

  1. мінеральними речовинами;
  2. марганцем;
  3. залізом;
  4. кальцієм;
  5. фосфором.

При систематичному вживанні цього напою поліпшується згортання крові. Також живе пиво сприяє зниженню рівня артеріального тиску і регулює холестерин в крові, знижуючи зміст тієї його частини, яка веде до розвитку атеросклерозу. Таким чином, живе пиво корисно вживати для профілактики серцево-судинних захворювань, воно зменшує ризик виникнення інфарктів.

Свіжозварений напій сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі людини, виводить шлаки і токсини, розщеплює жири. А значить, всі розмови про "пивний живіт" - не більше, ніж міф. Помірне вживання живого пива навіть сприяє зменшенню жирових відкладень, бо алкоголю властиво гальмувати жировий обмін.

Живе пиво знижує в крові рівень цукру, що веде до збільшення кількості інсуліну і поліпшення реакції на нього. Воно сприяє виведенню з організму сечі, причому в основному з нею виходить кухонна сіль, а ось вивід магнію і калію гальмується.

На відміну від інших алкогольних напоїв, живе пиво вбирається в кров дуже повільно, за рахунок чого його концентрація в крові дуже низька, а його рівень дуже швидко знижується. При вживанні пива, більше зберігається координація і здатність адекватно реагувати. Крім того, з усіх алкогольних напоїв, тільки пиво, завдяки хмільній гіркоті, що міститься в ньому, активізує процес виділення шлункового соку і зменшує вплив алкоголю.

Однак, як би не було корисне живе пиво, не варто забувати, що воно, як і будь-який інший алкогольний напій, в великих кількостях завдає організму непоправної шкоди. Всі його чудодійні властивості мають місце бути, лише, якщо його вживання є помірнім. Обов'язково слід пам'ятати, що пиво - алкогольний напій і ним не варто захоплюватися.

Вибираючи живе пиво, слід розуміти, що принесена ним користь або шкода, яка наноситься, не в останню чергу залежать від його якості. Вживаючи напій дешевше, ви піддаєте небезпеці своє здоров'я. Навіть якщо банка прикрашена написом "живе", будьте пильні і уважно вивчіть склад. Не піддавайтеся рекламним прийомам, і ні хвилини не сумнівайтеся, що ціна продукту пропорційна його якості. В ідеалі, смаком благородно напою слід насолоджуватися в хорошому закладі відповідного профілю, в меню якого присутнє живе пиво власного приготування.

Переглядів: 644 | Додав: admin | Теги: пиво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]