phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:04
Хто регулюватиме державну закупівлю ліків - спеціальна агенція

 

Спеціальна агенція. Хто регулюватиме державну закупівлю ліків

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав відзвітуватися щодо наявності ліків у лікарнях на місцях

Цьогоріч створять спеціальну агенцію із закупівлі ліків, повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина. Вона додала, що за перший рік державних закупівель через міжнародні організації економія склала 620 млн грн у порівнянні з 2014 роком. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

З цією метою ухвалили концепцію реформи системи державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

Що таке агенція з державної закупівлі ліків

Агенцію планують запустити до кінця року.

Вона буде закуповувати вакцини, препарати від СНІДУ та туберкульозу, проводити міжнародні переговори для того, щоб ціни трималися на рівні європейських. Розвиток агенції будуть починати з коштів від Глобального фонду СНІД туберкульоз і малярія. Концепція передбачає запуск електронних каталогів.

Кожна лікарня  в інтернеті може знайти ціни на той чи інший стенд або лікарський засіб і долучитися до закупівель агенції.

На засіданні Кабміну прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав губернаторів відзвітуватися щодо наявності ліків у лікарнях.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов наголосив, що треба вже сьогодні переходити до того, щоб кожен препарат купувався окремо. Найголовніше в контексті наявності ліків - це концепція один лот-один препарат.

Наразі в Україні забезпеченням медикаментів опікуються міжнародні організації Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН і британське закупівельне агентство Crown Agents.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: спеціальна агенція, державна закупівля ліків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]