phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:52
Хвойні рослини в ландшафтному дизайні

Ми звикли бачити красиві вічнозелені ялини у своїх домівках на новорічні свята чи серед густих хащ у лісі. Відомо безліч сортів хвойних рослин, які ростуть у лісах по усій планеті. З кожним роком все більше садівників хочуть мати у своєму саду вічнозелену красуню, яка радуватиме своїм виглядом протягом усього року. У ландшафтному дизайні сьогодні дизайнери використовують різні види хвойних рослин. Їх цінують за невибагливість, декоративність протягом року, стійкість до морозів чи засухи. Особливо гармонійно виглядають хвойні у композиціях у зимових садах. Низькорослі види хвойних підходять для альпійських гірок. Влітку вони виділяються на фоні квітучого різнобарв’я. Єдиним мінусом хвойних буде їх повільний ріст, проте вони миттєво створюють ефект озеленення на клумбі.

До плюсів вирощування хвойних у ландшафті можна віднести:

  • Хвойні ростуть у повній тіні;

  • Розвинена коренева система дозволяє легко переносити сильні засухи чи морози навіть молодим рослинам;

  • Деякі види можуть рости на кам’янистих місцевостях;

  • Туї легко піддаються обрізці, що дає змогу створити незвичайні зелені фігури у саду;

Різноманіття видів хвойних рослин, їх форм та забарвлення роблять хвойні незамінними у створенні власного саду. Головним правилом при створенні хвойної композиції є контрастність. Підбирати рослини потрібно згідно їх розмірів і місця, де ви плануєте їх садити. Так, якщо у вас маленький сад, то перевагу можна віддати карликовим видам чи невисоким ялівцям. Якщо ви вирішили створити ландшафтний дизайн своїми руками, тоді врахуйте що хвойні переносять хороше сусідство з цибулинними квітами, вересом чи декоративними листопадними кущами.

Особливо увагу перехожих привернуть вічнозелені живі загорожі. Живоплоти можуть бути різної висоти і форми. Окрім декоративних властивостей живопліт виконує і корисні функції: захищає ваш сад від сторонніх очей, затримує весняний сніг.

Також потрібно звернути увагу на те, що не всі хвойні полюбляють сусідство один з одним. Наприклад, ялини не люблять сусідства з соснами. Туї не ростуть поруч з ялинами.

Всі хвойні рослини для декорування власного саду потрібно купувати у перевірених розплідниках з закритою кореневою системою, у горщиках. Інтернет-магазин Biogardis має власний розплідник, де вирощують різноманітні види хвойних дерев. Наші менеджери обов’язково допоможуть обрати Вам саджанці хвойних рослин для саду чи живоплоту.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 765 | Додав: radymo | Теги: ландшафт, хвойні, дизайн, рослини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]