phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:06
Хвороба спадкова, - безсоння

Безсоння - хвороба сімейна, говорить опитування

Якщо хтось із ваших родичів страждає від безсоння, значить, у вас ризик розвитку цього ж відхилення підвищений на 37%, встановила група учених під керівництвом доктора Чарльза М.Морина зі школи психології при Університеті Лаваль.

Дослідники зробили дані висновки у ході аналізу поведінки 3485 людей. Учасників дослідження питали щодо того, наскільки добре вони сплять і їх найближчі родичі. Далі протягом наступного року респонденти три рази заповнювали запитальник, що стосується тих же питань.

Отримані дані показали: 40% відповідали мали в родині, принаймні однієї людини, яка страждає безсонням. З них у 76% це був один родич, 21% - двоє, а у 3% респондентів – троє родичів, пише The Times of India.

Виходило, ризик розвитку безсоння збільшувався в співвідношенні з ростом числа родичів, що мали таку проблему (при одному родичі – на 37%, при двох – на 250%, при трьох – на 314%). Судячи з усього, тут грає роль генетичний фактор, проте вчені не знають, чи пов'язаний цей механізм з фізіологічним процесом, що заважають спати, або ж справа в схильності до тривожності. Також в сім'ях може передаватися певне відношення до безсоння. Експерти радять справлятися з проблемою за допомогою роботи з психологом.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 2003 | Додав: adminA | Теги: безсоння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]