phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:49
Кишківник - як правильно його очищати

 

Багато людей навіть не підозрюють, що близько 90%  захворювань, а також проблеми з вагою пов'язані саме із забрудненням кишківника.

Адже цей орган грає дуже важливу роль в нашому організмі: він відповідає за виведення усіх відходів, токсинів і шлаків, яких тіло більше не потребує, якщо ж вони з якоїсь причини залишаються, то це може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

У організмі людей, котрі страждають від проблем з травленням, відбувається наступне: в їх товстій кишці скупчується велика кількість харчових відходів, які, піддававшись дії високих температур впродовж двох днів і більше, проходять процеси бродіння і гниття.

Усі токсини, які скупчуються в кишківнику внаслідок закрепу, потрапляють в печінку, а потім через кров поширюються по усьому організму, що викликає серйозні проблеми зі шкірою, а також розвиток різних хронічних захворювань.

Небезпеки, пов'язані із забрудненням кишківника

Пряма кишка є частиною системи очищення нашого організму і виконує дуже важливу функцію. Попри те, що у більшості людей з травленням все гаразд, дуже важливо регулярно робити очищення кишківника з тим, щоб напевно видалити будь-які відходи, що залишилися в нім, і запобігти, таким чином, їх попаданню в кровотік.

Це дійсно допоможе уникнути багатьох серйозних захворювань в майбутньому.

Серед основних проблем, пов'язаних із забрудненням кишківника, можна виділити наступні:

Здуття живота
Проблеми із зайвою вагою
Перепади настрою
Порушення перистальтики кишківника або закреп
Болі в спині і головні болі
Недолік енергії
Послаблення імунної системи
Відсутність апетиту
Неприємний запах з рота і неприємний запах тіла
Діарея
Поява пігментних плям на шкірі
Прищі і висип
Діабет
Стрес, безсоння і підвищене занепокоєння
Різні види раку
Випадіння волосся
Варикозне розширення вен


Чому так важливо очищати кишківник?

Сучасний спосіб життя має на увазі безліч наслідків, у тому числі, проблеми з травленням і належним виведенням відходів з організму, не кажучи вже про значне скупчення токсинів і інших шкідливих речовин, які можуть завдати шкоди нашому здоров'ю.

Дійсно, якщо не дотримуватися збалансованого раціону харчування, не робити ніяких фізичних вправ і в принципі не намагатися вести здоровий спосіб життя, то у нашої травної системи швидше за все виникнуть певні труднощі з виведенням усіх шлаків і відходів, яких тіло більше не потребує, в результаті вони просто накопичуватимуться в кишківнику.

Результатом подібного скупчення будуть від 2 до 11 кг відходів, що зберігаються в товстій кишці, ви тільки уявіть!

Це, безумовно, призводить до поширення бактерій і токсинів по усьому тілу за допомогою кровоносних капілярів, прилеглих до стінок кишківника, в результаті забруднюються і страждають і інші внутрішні органи і можуть розвинутися хронічні захворювання.

Як дізнатися, що кишківник дійсно забруднений і йому потрібно очищення?

Людина може дізнатися про те, що її кишківник треба почистити, коли помітить у себе один або декілька з наступних симптомів:

Тяжкість в шлунку
Втома і нестача енергії
Підвищене газоутворення або метеоризм
Кислотність і повільне травлення
Надмірна вага і харчові пристрасті
Алергія на певні продукти харчування
Часті головні болі
Проблеми зі сном
Неприємний запах з рота і відчуття спраги
Часті застудні захворювання і щедра секреція слизу
Проблеми зі шкірою, наприклад, сухість, поява прищів або вугрового висипу
Почервоніння очей або поява мішків під очима
Випадіння волосся

Як правильно очищати кишківник?

Для того, щоб правильно очистити кишківник, необхідно змінити свої звички і в принципі визнати той факт, що ми самі забруднюємо наш організм неправильним харчуванням і тим самим шкодимо своєму здоров'ю.

Ось деякі з речей, які ми можемо зробити для очищення свого кишківника і, як наслідок, для поліпшення якості життя:

Готувати собі поживний сніданок, що включає достатню кількість клітковини і рідини (води).
Пити лимонну воду вранці натщесерце.
Поліпшити свій раціон харчування, за рахунок збільшення кількості споживаних фруктів і овочів, а також злаків і знову, води.
Приділяти хоча б 30 хвилин в день фізичним вправам. Це стане хорошою звичкою, яка сприятиме травленню і підтримуватиме в тонусі усе ваше тіло.
При очищенні кишківника буде також не зайвим зробити клізми, це прискорить і полегшить процес. Можна робити кавові клізми або просто з фізіологічним розчином (сольовий розчин). Головне проконсультуватися з лікарем і правильно виконувати саму процедуру, щоб не виникло яких-небудь ускладнень.

Спеціальний сік для очищення кишечника

До наведених вище рекомендацій ми можемо додати ще один рецепт натурального соку, що має властивості детоксикації. В даному випадку очищаючий сік поєднуватиме в собі переваги ананаса, огірка і алое віра. Так, у вас вийде ідеальний напій для вашого кишківника!

Інгредієнти:

2 апельсини
1 лимон
2 кружечки ананаса
1 огірок
1 яблуко
Сік алое віра

Спосіб приготування:

Вичавіть сік з цитрусових, перелийте у блендер і додайте туди порізаний ананас, очищений від шкірки і порізаний огірок, яблуко і сік з 1 листа алое віра.
Потім змішайте усі інгредієнти у блендері до отримання однорідної консистенції і додайте при необхідності трохи води. От і все, пийте такий сік з ранку натщесерце впродовж двох тижнів підряд.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1611 | Додав: adminA | Теги: правильно його очищати, кишківник | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]