phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:09
"Кодування" алкоголіків кубиками льоду

Замість "кодування" алкоголіків рятуватимуть кубики льоду

Студент MIT Дхар Денді (Dhairya Dand) винайшов «розумні» кубики льоду, які допоможуть любителям випити вчасно зупинитися. Ця ідея виникла після однієї веселої вечірки з алкоголем, яка закінчилася для нього сумно.

Веселун опинився на лікарняному ліжку з гострою алкогольною інтоксикацією. І Дхар, як справжній студент MIT, винайшов відповідний гаджет. Запропонований ним концепт являє собою крижані кубики для напоїв, оснащені кольоровим світлодіодом, акселерометром, ІЧ-датчиком і крихітною батареєю, аби все це підживлювати.

Вміщені в герметичну прозору упаковку, всі пристрої чудово переносять заморожування в кубику льоду і ніяк не впливають на смак напою.

При цьому акселерометр веде точний облік кількості зроблених ковтків, що з поправкою на час дозволяє приблизно оцінити рівень спожитого спирту. І вчасно подає сигнал зупинитися за допомогою світлодіода.

Як повідомляє Попмех, колір світлодіодного вогника в міру наближення до небезпечної кількості випитого спиртного змінюється з зеленого на червоний, а якщо розпивання продовжиться і після цього, пристрій автоматично пошле SMS на телефон друга із закликом зупинити таке неподобство. Звісно, якщо друг сам не бере участь в ньому. 




Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1725 | Додав: adminA | Теги: Кодування алкоголіків кубиками льод | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]