phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:44
Кому корисні соєві продукти

Соєві продукти виявилися корисні не для всіх

Група вчених з Туманного Альбіону виявила, що регулярне вживання соєвої продукції, наприклад, бобів або соєвого соусу, літніми людьми призводить до суттєвого погіршення у них пам'яті та інших когнітивних функцій.

За результатами цих досліджень вчені винесли рекомендації щодо скорочення кількості соєвих продуктів у харчуванні людини після шістдесятирічного віку.

Фахівці з оксфордського університету проаналізували звички в харчуванні більше семисот чоловік, що проживають на острові Ява, від п'ятдесятирічного віку практично до ста років. Учасники дослідження проходили тестування пам'яті. З'ясувалося, що люди, які вживали в їжу соєві продукти кілька разів за день, відрізнялися більш поганою пам'яттю.

Дане дослідження, організоване доктором наук Хогерфорстом і групою його співробітників, стало поштовхом для зміни рекомендацій з приводу вживання в їжу соєвої продукції, настільки улюбленою прихильниками вегетаріанського і просто  здорового харчування. Раніше вважалося, що соєва продукція благотворно впливає на організм по причині змісту у ній корисних ізофлавонів.Тим не менше, крім цих корисних сполук, соєві продукти містять ще й особливі речовини, іменовані фітоестрогенами, які корисні для молодих людей, а от на здоров'я людей літнього віку ці речовини чинять негативний вплив.


Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1657 | Додав: adminA | Теги: кому корисно, Соєві продукти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]