phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:43
Корисні для підшлункової залози такі 8 продуктів

8 продуктів, які корисні для підшлункової залози

Стиль і темп сучасного життя є причиною проблем зі здоров’ям багатьох органів людини. Підшлункова залоза – не виняток. Що необхідно включити в свій раціон, щоб не піддавати ризику розвитку захворювань цього органу? Саме про профілактику і цілющих продуктах-захисниках підшлункової залози буде йти мова.

Підшлункова залоза і її функції

Якщо у вас ніколи не боліла підшлункова залоза, ви скоріш за все навіть не знаєте, що це за орган, і чому він так важливий. Підшлункова залоза – частина травної системи. Знаходиться вона в черевній порожнині позаду шлунка. Підшлункова залоза синтезує безліч важливих гормонів, таких як інсулін і глюкагон. Підшлункова залоза виробляє різні травні ферменти для перетравлення їжі. Панкреатит – запалення підшлункової залози, яке проявляється сильним болем, підвищенням температури і діареєю. Здоров’я цього органу має життєво важливе значення для здоров’я всього організму. Є безліч продуктів харчування, які допомагають захистити підшлункову залозу. Пропонуємо 8 найбільш розповсюджених з них.

Цілющі продукти, що захищають підшлункову залозу

1. Часник проти раку підшлункової залози

Часник – популярна овочева культура, що належить до сімейства цибулевих. Сюди ж відносяться цибуля-порей, цибуля-шалот, цибуля ріпчаста, цибуля-різанець, черемша. Всі містять сірку, аргінін, селен, олігосахариди. Вони ефективні в профілактиці раку підшлункової залози.

2. Шпинат для підтримки здоров’я підшлункової залози

Шпинат – прекрасний вибір для підтримки здоров’я підшлункової залози. За даними дослідження, опублікованого в Journal of the National Cancer Institute, раціон, в який входить шпинат та інші овочі, забезпечує надійний захист організму від раку підшлункової залози.

3. Йогурт дружний з підшлунковою

Як відомо, пробіотики роблять благотворний вплив на підтримання здорової мікрофлори в організмі. Йогурт містить активні культури, сприяють травленню, захисту шлунково-кишкового тракту, знижують ризик розвитку багатьох захворювань, в тому числі і підшлункової залози.

4. Вишні для профілактики раку підшлункової залози

Вишні – багате природне джерело антиоксидантів. Також вони містять перілліловий спирт, що довів свою високу здатність в профілактиці раку підшлункової залози.

5. Гриби пригнічують розвиток злоякісних клітин в підшлунковій

Екстракт лікувальних грибів пригнічує розвиток злоякісних клітин при раку підшлункової залози. Гриби – чудове джерело клітковини, селену, калію, вітаміну D2. До того ж вони низькокалорійні. Їх можна вживати в сирому вигляді, так і приготованими.

6. Броколі як захист від патогенних впливів на підшлункову

Апігенін, що міститься в броколі, захищає тканину підшлункової залози від патогенних впливів. Для отримання максимальної кількості корисних поживних речовин намагайтеся вживати броколі в сирому вигляді або злегка відвареною на пару.

7. Батат сам схожий на підшлункову

Батат, який нагадує по своїй формі підшлункову залозу чинить на неї захисну дію, забезпечуючи повільне надходження цукру в кров, і позбавляючи травну систему від надмірного навантаження.

8. Червоний виноград при раку підшлункової залози

Червоний виноград – відмінне джерело ресвератролу, потужного антиоксиданту, рятує клітини від вільних радикалів. Ресвератрол зміцнює кровоносні судини і зменшує запалення. Це речовина також знижує загибель клітин (апоптоз) при раку підшлункової залози.

Дотримуючись дієти, що містить продукти харчування, корисні для підшлункової залози, ви зберігаєте здоров’я цього органу і зменшуєте ризик виникнення її запалення, інфікування та онкології. При цьому поряд зі здоровою дієтою важлива регулярна фізична активність, яка необхідна для підтримання здоров’я не тільки підшлункової залози, але і інших органів людини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 608 | Додав: adminA | Теги: для підшлункової залози, 8 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]