phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:07
Корисно - фініки та гранат

 

Гранати, як було не раз доведено, зменшують стрес, допомагають боротися з артритом і навіть імпотенцією. Згідно з останнім аналізом, якщо щодня випивати по півсклянки соку граната (приблизно 115 мілілітрів), то можна знизити ризик серцевого нападу та інсульту, передає The Telegraph . Ще варто звернути увагу на фініки.

Співробітники Ізраїльського інституту технології Technion зробили цей висновок, провівши експерименти з мишами. У тварин був підвищений холестерин. Також в роботі використовувалися артеріальні клітини, вирощені в лабораторії. Виявилося, сік граната і фініки значно знижували швидкість розвитку атеросклерозу, загрозливого серцевими нападами і інсультами. В цілому вміст холестерину в артеріях зменшився на 28%.

У фініках і гранаті багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему, вітаміни А, С, Е, залізо. Найбільш виражений позитивний ефект досягався, коли сік поєднувався з трьома фініками в розрахунку на щоденне споживання. Але найцікавіше, що концентрат корисних речовин містять у собі кісточки фініків. Вчені радять перемолоти їх.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1143 | Додав: adminA | Теги: корисно - фініки та гранат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]