phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:58
Корисно їсти разом з кісточками ці фрукти

 

З приводу вживання кісточок ягід і фруктів існує занадто багато помилок, стверджують вчені. Насправді далеко не всі кісточки плодів шкідливі для організму, часто їх корисно вживати заодно з м’якоттю і шкіркою.

Гранат

Фахівці склали список ягід та фруктів, кісточки яких володіють багатьма корисними функціями, поінформувало мережеве видання «ВладТайм». Наприклад, при схильності до сильних головних болів, на їх думку, доцільно вживати в їжу кісточки цитрусових плодів.

«Їх поїдання дозволяє знизити больові відчуття і відновити тонус організму», – повідомили експерти.

Також корисно з’їдати кісточки оливок. Речовини, що містяться в них сприяють нормалізації функцій нервової системи, полегшують симптоми астми, покращують травлення і активізують процес виведення з організму токсинів.

Рекомендуються експертами для оздоровлення і кісточки граната, які сприяють зменшенню почуття дратівливості і нервозності. Кісточки винограду допомагають молодшим – їх компоненти підвищують еластичність і гладкість шкіри.

Ще одна ягода з корисними кісточками – кавун. З допомогою кісточок кавуна можна регулювати рівень вмісту цукру в крові, розповіли медпрацівники.

До цього, кажучи про можливості вживати фрукти разом з кісточками, лікарі настійно рекомендували контролювати можливе попадання в організм яблучних кісточок. Експерти застерігали від вживання їх великої кількості.

«У кісточках яблук присутній амігдалін. Сама по собі ця речовина не небезпечна, проте в травному тракті під дією ферменту бета-глюкуронідази, який виробляється нормальною мікрофлорою кишечника воно розкладається з виділенням синильної кислоти – високотоксичної отрути», – пояснили тоді науковці.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: фрукти, їсти разом з кісточками | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]