phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:56
Користь контрастного душу


З дитинства нам відомий девіз: "якщо хочеш бути здоровим - загартовуйся". Однак для загартовування необов'язково лізти в ополонку взимку, досить регулярно приймати контрастний душ. Що ж це таке - контрастний душ? І чим він корисний, пише http://letsads.com.
Контрастний душ - це почерговий вплив гарячої (40-45 ° С) і холодної (10-20 ° С) води. Послідовність застосування контрастного душа така: спочатку потрібно приймати теплий душ, коли тіло звикне - кілька хвилин гарячої води, потім хвилину холодної, знову кілька хвилин гарячої, знову хвилину холодної. Вся процедура займає як мінімум 10 хвилин. Контрастний душ можна приймати вранці вдень і ввечері. При цьому вечірній душ повинен бути більш "обережним”: менш тривалим і більш теплим. Закінчувати вечірню процедуру слід не холодною, а прохолодною водою.
Контрастний душ - один з кращих способів загартовування, також корисний, як і саме загартовування. При різкому і швидкому перепаді температур ми не встигаємо відчути ні ознобу, ні опіку, проте система терморегуляції встигає прореагувати на цей перепад і запускає захисні механізми.
Контрастний душ надає сприятливий терапевтичний ефект на все тіло, так як тепла вода розслаблює, а холодна, навпаки, підвищує тонус м'язів і судин. В результаті відбувається тренування системи терморегуляції, зв'язок і судин на подобу тієї, яка відбувається в спортивному залі.
Контрастний душ, як відомо, допомагає нам зміцнювати серце і судини.
Контрастний душ також корисний людям зі зниженим тиском, яким дуже важко вранці привести себе у форму.
Контрастний душ рекомендований також людям з порушенням сну і розладах нервової системи, тому що вона добре знімає втому і виводить зі стану депресії.
Крім оздоровлення, контрастний душ також дуже сприяє схудненню. При прийнятті водних процедур приділяйте особливу увагу проблемним зонам - масажуйте їх струменем води. При регулярному прийнятті таких ванн, можливо, ви втратите кілька кілограмів.
Говорячи про корисність контрастного душу, варто також сказати про те, що він протипоказаний людям, які страждають захворюванням серцево-судинної системи та мають злоякісні пухлини. Крім того, від процедури контрастного душу варто утриматися в період загострення тромбофлебіту і жінкам у критичні дні.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2644 | Додав: radymo | Теги: Контрастний душ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]