phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:28
Користь низьковуглеводної дієти вчені поставили під сумнів

 

Дослідники з американського Університету Стенфорда припустили, що дієти з низьким вмістом вуглеводів не краще дієти з низьким вмістом жиру. Такий несподіваний висновок був зроблений після обстеження 609 осіб, повідомляє Telegraph.

Провідний автор дослідження професор Крістофер Гарднер сказав, що результати можуть збентежити "тих, хто вже вибрав сторону в дебатах прихильників дієт з низьким вмістом жиру і низьким вмістом вуглеводів". За його словами, автори роботи прийшли до висновку, що обидві фундаментальні стратегії приносять однакову користь.

Дослідження, проведене Університетом Стенфорда, показало, що через 21 місяць люди, які практикували як низьковуглеводну, так і знежирену дієту втратили в середньому близько шести кілограмів.

-Ми всі чули історії про одного друга, який схуд на дієті, яка зовсім не спрацювала для інших. Це тому, що люди дуже різні, і ми тільки починаємо розуміти причини цих відмінностей, - пояснює Крістофер Гарднер.

Результати дослідження доводять, що ні генотип, ні інсулін ніяк не заохочують організм людини дотримуватися низьковуглеводної або знежиреної дієти. Різні результати від застосування різних дієт у різних людей вчені пояснюють як генетичною різноманітністю, так і відмінністю в мікробіомах.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: вчені, низьковуглеводна дієта | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]