phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:13
Куріння - ворог твоєї привабливості


Про те, що курити шкідливо знають навіть першокласники. Але чомусь на вулицях все частіше і частіше спостерігаєш картину кращого підростаючого покоління. Чому не спрацьовує пропаганда здорового способу життя? І чому, вважається кілька десятиліть тому вульгарним, жіноче куріння сьогодні стає "стильним" і "витонченим"?
Що це? Спроба не зовсім вдалого самовираження? Варіант зняття стресу? Можливість відволіктися? Або альтернатива ранкової зарядки?
Науково доведено, куріння приносить жінці набагато більше шкоди, ніж чоловікові. Адже здоров'я жінки - це здоров'я її майбутньої дитини, для якого необхідно повноцінне функціонування всіх органів жіночого організму.
Адже як насправді більшість чоловічих поглядів притягує зовсім не "гламурна" сигарета, а природна і безпосередня, жіноча краса. І це - ваша чиста і здорова шкіра, красива зачіска, акуратний манікюр і чарівна усмішка.

Як куріння впливає на шкіру?
Шкіра - зовнішній показник загального стану організму. Вдихаючи сигаретний дим, в організм потрапляє величезна кількість шкідливих сполук і чадного газу. Окису вуглецю поглинаються кров'ю, поступово витісняючи кисень, що приходить до кисневого голодування і отруєння організму.
Шкіра, яка перестає отримувати необхідні для її здоров'я вітаміни і поживні речовини, передчасно старіє. Руйнуючи запаси вітамінів А і Е в організмі, куріння позбавляє шкіру її захисних функцій, внаслідок чого шкірний покрив (в першу чергу лице) набуває жовтий або сіруватий відтінок.
Але це ще не все. Передчасна в'ялість, млявість шкіри, втрата еластичності, поява зморшок і сіточки навколо очей - така звичайна реакція шкіри на постійне куріння. Отруйні складові сигарет блокують нормальну роботу капілярів, в результаті чого відбувається серйозне порушення в харчуванні м'язової тканини. Кисневе голодування клітин шкіри приходить не тільки до втрати здорового кольору обличчя, а й сухості і огрубіння шкіри.
"Пасивне" куріння і часте перебування "в хмарі диму" призводить до осідання речовин тютюнового диму на поверхні шкіри (знову ж таки лице перебуває в першій зоні ризику), що закупорює пори і провокує утворення вугрів і запалення.

Як куріння впливає на волосся?
Волосся, точно так само, як і шкіра, при постійному впливі сигарет, прибувають в кисневому голодуванні і перестають отримувати необхідні поживні речовини. Що в результаті?
Шкіра головного покриву стає роздратованою і схильною до алергічної реакції. Волосся втрачають пружність і блиск, стають ламкими, тьмяними, часто випадають.
Крім того, постійна "хмара тютюнового диму" огортають волосся неприємним запахом, який довго вивітрюється. В результаті про здорове, красиве волосся поряд з щоденним курінням можна забути.

Як куріння впливає на зуби і нігті?
Нестача вітамінів і порушене харчування позначається і на нігтьовій пластиці. Обмежене надходження необхідних речовин з часом призводить до пожовтіння нігтів, їх ламкості і розшарування. І навіть нарощені нігті не завжди рятують, так як свій ніготь не витримує такого "навантаження".
Зуби також страждають - емаль жовтіє, а використання зубної пасти для відбілювання недостатньо. Постійний наліт провокує карієс. Через руйнування зубів і частих запальних процесів в тканинах ротової порожнини і горла, неприємний запах з рота стає постійним нав'язливим супутником.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2834 | Додав: radymo | Теги: привабливість, ворог, куріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]