phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:28
Курорт Яремча користується популярністю у росіян, а бронюють собі там житло вони за допомогою сайту karpaty.ua

В Росії 30 квітня — це був останній робочий день, коли оператори виїзного туризму могли вступити в галузеве об'єднання "Турдопомога", чия мета - сформувати компенсаційний фонд для екстреної допомоги російським туристам за кордоном. У той же час варто зазначити, що цього року стрімко зросла кількість росіян, які самостійно відвідують Україні. Власне кажучи, найбільшою популярністю у них користується курорт Яремча в Карпатах, відпочинок в якому росіяни частіше за все організовують собі за допомогою сайту karpaty.ua.

Ухваленні рік тому поправки до закону "Про основи туристської діяльності в РФ" зобов'язують до 4 травня 2013 всіх операторів виїзного туризму вступити в таке об'єднання, внесок до фонду за перший рік не може бути меншим 100 тисяч рублів. Поки в "Турдопомогу" вступили 1320 компаній, хоча в тому реєстрі туроператорів, який веде Ростуризм, на кінець квітня значилося 1987 юридичних осіб. Оператори, які не підтвердили своє членство в об'єднанні, після свят повинні бути виключені з реєстру.

З весни минулого року всі оператори виїзного туризму зобов'язані розкривати свою виручку, це одна з вимог, внесених до закону. Ухвалені поправки стали реакцією на скандальний відхід з ринку "Ланта-тур", коли постраждали більше 6,2 тисяч осіб. Туроператор мав максимально можливу на той момент фінансову гарантію в 100 млн рублів, але цих грошей не вистачило, щоб розрахуватися з усіма постраждалими.

Тому розмір фінансового забезпечення для операторів виїзного туризму був переглянутий. Компанії, чий "загальний обсяг грошових коштів" за попередній рік не перевищив 250 млн рублів, повинні мати гарантію на 30 млн рублів. А туроператори з річною виручкою від 250 млн рублів і більше повинні бути застраховані на суму, що дорівнює 12% від згаданого "обсягу грошових коштів".

Закон "Про основи туристської діяльності в РФ" в його нинішній редакції вимагає вказувати дані про "обсяги грошових коштів" у Федеральному реєстрі туроператорів, який веде Ростуризм і де міститься інформація про фінансові гарантії компаній.

Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 1884 | Додав: radymo | Теги: яремча, karpaty.ua | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]