phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:18
Лікарі сказали, що не треба робити самостійно по догляду за зубами

Догляд за зубами потребує придержуватися певних правил, адже нашкодити емалі і розвинути карієс – не так і важко. В гонитві за білосніжною і здоровою посмішкою більшість з нас намагається не притримуватися системного підходу, віддаючи перевагу хаотичному догляду за ротовою порожниною. Найбільш шкідливими звичками по догляду за зубами є:

  1. Чищення зубів після сніданку. Багато людей зловживають такою звичкою, проводячи очищення ротової порожнини менш, ніж після півгодини після прийому їжі. Стоматологи також не рекомендують проводити гігієнічні процедури по догляду за ротовою порожниною до сніданку. Адже залишки зубної пасти можуть потрапити до шлунку разом з їжею, тим самим, зашкодивши мікрофлорі організму. Стоматологи рекомендують проводити чистку зубів після прийому їжі. Користуватися варто очищеною водою, або ополіскувачем.
  2. Категорична відмова від солодкого і газованих напоїв, щоб уникнути псування зубної емалі. Це також відомий міф, який застерігає про надмірне споживання цукерок та солодкого, включаючи газовані напої. Карієс не з’явиться у результаті надмірного споживання солодощів, адже його викликають лактобактерії і деякі стрептококи.

Для зменшення ризику розвитку карієсу досить полоскати рот після прийому солодких, щоб у роті не утворювалося окислення, і не розмножувалися бактерії. Також дієвим методом стане покупка іригатора https://irrigators.com.ua. Завдяки систематичному використанню даного пристрою ви назавжди забудете про карієс і неприємному запаху з рота.

  1. Відмова від кави. Кофеїн насправді не перешкоджає засвоєнню кальцію з продуктів, це лише міф. Зашкодити організму ця добавка може лише у тому випадку, коли вживати каву разом с сирними продуктами. Справа у тому, що у каві міститься щавлева кислота, яка разом з кальцієм утворює нерозчинні комплекси, які не зала лишаються у організмі. Здоров’ю або кольору емалі кава без змішування її с сирними продуктами, ніяк не зашкодить.
  2. Часте очищення зубів. Гонитва за здоровою і білосніжною усмішкою приводить деяких до зайвих гігієнічних процедур, по 5-7 разів на день проводити чистку зубів не потрібно. Достатньо 2 рази на день чистити зуби, щоб запобігти утворенню карієсу і повноцінно очистити ротову порожнину від залишків їжі і шкідливих бактерій. Надмірна очищення зубної емалі веде до її ослаблення і запалення.

Дивлячись на перераховані вище помилки в самостійному догляді за ротовою порожниною, слід зробити певні висновки, щоб не нашкодити собі надмірною турботою.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 824 | Додав: radymo | Теги: Лікар, зуби, догляд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]