phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:43
Листя волоського горіха також корисне

 

Про цілющі властивості плодів волоського горіха добре відомо багатьом. Але не варто забувати, що листя цієї рослини має такий же лікувальний ефект, як і плоди.

Травень — час збору листя волоського горіха для приготування з них чаю.

Заготовити листя можна, відокремлюючи від центрального черешка часточки, і висушуючи їх на сонці.

Чай з листя волоського горіха має гіркуватий смак, відмінно очищує кров, покращує обмін речовин і оздоровлює організм у цілому. Такий чай можна приймати не більше 10 днів.

Листя волоського горіха містять аскорбінову кислоту, вітамін В1 глікозиди, флавоноїди, каротин та інші корисні речовини.

Листя горіха мають таку дію:

— тонізуючу,

— ранозагоювальну,

— загальнозміцнюючу,

— легке проносне (протиглистове).

Рекомендують при:

— виснаженні організму,

— проносі,

— авітамінозі,

— інфекційних захворюваннях.

Крім чаю, з листя волоського горіха готують відвари і настої. Їх рекомендують при таких захворюваннях як золотуха, рахіт, цукровий діабет, хвороби кишечника та шлунка. Прийом настою всередину покращує обмін речовин і надає загальнозміцнюючу дію при виснаженні, слабкості організму і авітамінозі. Прі ангіні та проблемах з яснами таким відваром можна полоскати горло.

1. Для відвару 1 ст.л. листя горіха 15—20 хв кип’ятять у 2 склянках води. Після цього відвар необхідно процідити і пити по 1 ст.л. 3—4 рази на день. Такий відвар можна використовувати і зовнішньо для лікування ран.

2. Для приготування настою необхідно залити 1 ч.л. подрібненого листя горіха 1 склянкою окропу. Трохи настояти, процідити і пити по 1 ст.л. 3—4 рази на день.

3. Настій з листя горіха для лікування склерозу мозкових і серцевих судин, зниження цукру в крові та поліпшення обміну речовин. Для цього 2 ч.л. листя заливають склянкою окропу. Настоюють протягом години, після чого проціджують. Приймати настій по ½ склянки 4 рази на день до їди.

4. Для лікування шкірних захворювань (лишай, гнійний висип, екзема) готують відвар: 5 ст.л. подрібненого листя та оплодня залити 0,5 л гарячої води, кип’ятити 15 хв. Охолодити і процідити. Застосовувати зовнішньо у вигляді примочок.

5. Для лікування діабету 1 ст.л. подрібненого листя горіха залити 1 склянкою гарячої води. Кип’ятити 20—30 хв, настояти до охолодження і процідити. Отриманий відвар випити протягом дня.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1508 | Додав: adminA | Теги: листя волоського горіха також корис | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]