phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:57
Людству загрожують грибкові хвороби

 

Грибкові захворювання можуть стати наступною найбільшою загрозою для людства, як попереджають експерти. Статистика показує, що хвороби, які викликаються грибками, сьогодні вбивають більше людей по всьому світу, ніж малярія і туберкульоз.

грибкові захворювання

Провідний британський мікробіолог, професор Кардіфського університету Розмарі Барнс попереджає, що грибкові захворювання сьогодні загрожують існуванню людства. Нова статистика показує, що від таких хвороб щороку вмирають сотні тисяч людей, і їх кількість постійно зростає. Грибки сприяють розвитку важких респіраторних хвороб та інфекцій кровоносної системи, включаючи сепсис. За даними експертів, сьогодні грибкові захворювання вбивають у світі людей більше, ніж малярія і туберкульоз.

    «Для багатьох людей слово грибок пов’язано з інфекціями стопи і неприємними запахами, але грибкові хвороби бувають куди більш суворими, — говорить професор Барнс. — Наприклад, сьогодні вони представляють для людства більшу загрозу, ніж малярія і туберкульоз. Крім того, вони знищують 30 % всього світового врожаю. Не варто ставитися до них легковажно, як до якоїсь нісенітниці «

Наука до сьогоднішнього дня визначила більше двох мільйонів різновидів грибків. Це одні з найбільш пристосованих до різних умов живих організмів, що мешкають на нашій планеті сотні мільйонів років — задовго до появи тут людини. Відзначимо, що лише 600 різновидів грибків викликають хвороби, але 99% цих хвороб припадає на рахунок 30 різних грибків.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1238 | Додав: adminA | Теги: людству загрожують грибкові хвороби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]