phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:23
М'ятний чай: основні причини, чому його варто пити
М’ятний чай-смачний і корисний спосіб вживання м’яти. Ось шість причин, чому м’ятний чай принесе користь вашому здоров’ю.

Покращує ваш сон

Кілька досліджень показали, що вживання м’ятного чаю перед сном може поліпшити його якість. У дослідженні було виявлено, що м’ята перцева діє як м’який седативний засіб. Якщо ви п’єте м’ятний чай, щоб заснути, переконайтеся, що ви вживаєте його без кофеїну.

Знімає проблеми з травленням

М’ятний чай здатний позбавити від розладів травлення: гази, здуття живота і розлад шлунка. Це пов’язано з роллю м’яти як міорелаксанта. Наявність м’яти і її сполук в травній системі розслаблюють її.

Очищає пазухи

М’ята має антибактеріальні властивості – вона бореться з інфекціями, які утворюються в пазухах. Дослідження показали, що ментол в перцевій м’яті може поліпшити потік повітря в порожнині носа. Якщо ви страждаєте від закупорки пазух, приготуйте чашку гарячого м’ятного чаю і вдихайте аромат.

Покращує концентрацію

Дослідження, опубліковане в “Міжнародному журналі нейробіології”, показало, що м’ятний чай підвищує концентрацію уваги. Вдихання парів екстракту м’яти здатна поліпшити пам’ять і пильність.

Захищає зуби і зберігає дихання свіжим

Екстракт м’яти є популярним ароматизатором в жувальній гумці, зубній пасті і рідини для полоскання рота. Це працює завдяки антибактеріальним властивостям м’яти. Ароматний чай також може вбити мікроби в роті, які викликають неприємний запах.

Допомагає у втраті ваги

М’ятний чай практично не містить калорій, що робить його відмінним напоєм для людей, які бажають схуднути. Він знижує апетит, змушуючи вас відчувати себе ситим протягом тривалого періоду часу.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 265 | Додав: radymo | Теги: м'ятний, користь, чай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]