phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:40
"Мамо, я так тебе люблю!"

Дитяча агресія - точна копія батьківської

Чи замислювалися ви, що малюк може просто повторювати ті фрази, які використовуються проти нього?

Коли ви незадоволені поведінкою малюка, намагайтеся називати поганим не його, а дію або вчинок, який він здійснив. Існує, наприклад, велика різниця між фразами «Ти поганий! Навіщо ти вдарив хлопчика?» і «Битися дуже погано!»

Крім того, ніколи не кажіть дитині, що ви її не любите або можете розлюбити. Мамина любов для малюка повинна бути завжди незмінна, постійна, вона повинна бути підставою життя маленького чоловічка - не руйнуйте її ні в якому разі, наслідки будуть давати про себе знати ще багато років. А щоб не чути образливих фраз на свою адресу, не говоріть їх малюкові - адже він всього лише копіює вас!

Ніколи не погрожуйте тим, що не зможете виконати: малюк не буде сприймати ваші слова всерйоз.

Якщо дитина каже, що не любить вас, не відповідайте: «Раз так - йди пошукай собі іншу, хорошу маму!»

У деяких ситуаціях дитина готова дійсно відправитися не пошуки іншої мами! Жорстокість батьків: безпідставні постійні докори і покарання, побиття, зневага дитини, викидання в гніві її улюблених іграшок - дає їй право сказати те, в чому вона переконана насправді.

Якщо мама постійно роздратована, кричить на малюка, не бере участь в його житті, то ті фрази, які дитина може вигукнути з образою, будуть вистраждані правдою.

Любіть свою дитину в словах, лагідних дотиках, цінуйте і бережіть її! Адже, погодьтеся, немає нічого більш приємного, ніж почути: «Мамо, я так тебе люблю!»


Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1644 | Додав: adminA | Теги: мамо, я так тебе люблю!» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]