phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:37
Мандарини - корисні властивості для здоров'я

Грудень можна сміливо назвати "мандариновим" місяцем, адже зараз прилавки всіх магазинів завалені різноманітними сортами цих яскраво-оранжевих фруктів, запах яких викликають таку асоціацію, як наближається Новий рік.


Мало хто знає, що мандарини вміщують в собі безліч унікальних речовин, за рахунок чого володіють цілющими властивостями.

Дієтологи рекомендують по можливості частіше їсти мандарини, тому що в них є: каротин, аскорбінова кислота, вітамін С, В6, кальцій, магній, залізо, мідь, калій, фосфор та інші корисні мікроелементи. До того ж, в 100 г мандаринів всього 53 калорії.

Вісім корисних властивостей мандаринів для здоров'я:

Зміцнює імунітет і захищає від онкології. Вітамін С не дозволяє утворюватися канцерогенним сполукам, які переростають в ракові клітини, тим самим зміцнює імунну систему і посилює захисну функцію організму. Вживання мандаринового соку - відмінний метод профілактики раку печінки.

Очищає судини від надлишкового холестерину. Але це тільки в тому випадку, якщо є мандарини разом з білої мембраною, яку зазвичай знімають з часточок. За рахунок цієї властивості людина забезпечує собі надійний захист від захворювань серця і судин.

Знижує рівень глюкози в крові. За рахунок цього діабет другого типу людині, яка вживає цей вид цитрусових фруктів, не загрожує.

Покращує зір і піклується про здоров'я очей. Достатня кількість вітаміну А в мандаринах найкращим чином впливає на зір і очі.

Поліпшує склад крові. Мандарини збагачені залізом і цього вистачить для того, щоб у людини не розвивалася анемія.

Попереджає ожиріння. Так як речовини з мандаринів не дозволяють холестерину усмоктуватися в стінки судин також, як і глюкози, людина не може стрімко набирати вагу.

Заспокоює нерви. Магній і вітамін В6 відмінно справляються з функцією підтримки нервової системи в хорошому стані, незважаючи на стреси.

Піклується про зуби і кістки, роблячи їх більш міцними.

Як бачите, перелік корисних властивостей мандаринів досить широкий, тому лікарі і радять їсти якомога частіше ці фрукти з надзвичайним ароматом і ні з чим не порівнянним смаком.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: мандарини, корисні властивості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]