phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:06
Масаж стоп із масажним килимком

 

Масаж стоп за допомогою масажного килимка — це ще простіший та доступніший метод впливу на акупунктурні точки стопи для оздоровлення організму. Все, що для цього потрібно, — це килимок і знання кількох вправ, які легко запам’ятати.
Багато хто з нас знає, яку користь для здоров’я має звичайна піша прогулянка. Незважаючи на простоту такого виду фізичної активності, під час ходьби працюють всі м’язи тіла, і, що не менш важливо, відбувається природний масаж стоп. Найкращим чином природний масаж стоп відбувається під час ходьби босоніж, що не завжди є можливим для сучасних людей.

І тут на допомогу приходять спеціально розроблені методики масажу. З методикою безпосереднього впливу на активні точки стоп ми вже познайомилися в статті «Масаж стоп позбавить від стресу та оздоровить».

Сьогодні ми розповімо про ще один вид масажу стоп — масаж за допомогою масажного килимка, який:

— надає максимально повний вплив на всю стопу, активізуючи всі акупунктурні точки стопи;

— покращує роботу внутрішніх органів;

— зміцнює та покращує роботу м’язів, зв’язок стопи та гомілки;

— знімає напругу м’язів;

— покращує кровообіг;

— запобігає появі плоскостопості, набряків і болю в ногах;

— покращує процес відновлення шкіри стоп, запобігає утворенню натоптишів і мозолів;

— лікує безсоння та хронічну втому.

Ви можете вибрати масажний килимок з покриттям у вигляді твердої морської гальки, з дерев’яними або гумовими шипами різної товщини, щільності та висоти. Також вправи на килимку можна проводити в кілька етапів, переходячи від одного типу килимка (з м’яким впливом) до іншого (більш жорсткого).

Техніка масажу стоп за допомогою масажного килимка

Покладіть килимок на рівну поверхню підлоги. Встаньте на килимок босими ногами і переступайте з ноги на ногу, виконуючи вправи (див. нижче). Як довго виконувати вправи — це залежить від вашого самопочуття. В середньому, це 5–7 хвилин. При появі негострого болю масаж слід закінчити.

Вправи:

1. Почніть з простої вправи для поступового розігріву стоп. Переносіть вагу тіла з однієї стопи на іншу, роблячи упор на різні ділянки стопи.

2. Плавно перекочуйтеся з п’яти на носок. Спочатку однією ногою, потім іншою.

3. Однією ногою станьте на п’яту, іншою — на носок. Робіть перекати в протилежних напрямках (однією ногою — з носка на п’яту, іншою — з п’яти на носок). Поступово збільшуйте амплітуду.  
4. Поставте ноги на зовнішній звід стопи і топчіться на місці.

5. Стоячи, підніміться на носки, опустіться на п’яти. Повторіть кілька разів, збільшуючи висоту підйому.  
6. Сядьте навпочіпки і топчіться на місці.

7. Станьте на килимок на носочки, походіть на носочках.

8. Те ж, що і в попередній вправі, тільки на п’ятах.

9. Підніміть пальці ніг вгору і затримайтеся в такому положенні на 3–5 секунд, після цього станьте на всю стопу. Повторіть вправу кілька разів.

Існує ще один вид масажу стоп — так званий тайський масаж. При виконанні цього масажу використовуються комбінації рук і спеціальні палички. З цієї причини самостійно провести такий масаж для своїх ніг неможливо. Тривалість процедури тайського масажу строго не обмежена: вважається, що чим довше, тим краще. Звичайна тривалість процедури становить від одного до кількох годин.

Тайський масаж допомагає розслабитися і одночасно підбадьоритися. Як і інші види масажу стоп, він стимулює акупунктурні точки і відкриває енергетичні канали.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1246 | Додав: adminA | Теги: масаж стоп із масажним килимком | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]