phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:16
Метод діагностики здоров'я - вигляд вушної сірки
Якщо ви перестали знаходити звичну на вигляд сірку у вусі, це може говорити про ваше старіння або про патологічний процес у вушному проході.

Медики констатують, що колір та консистенція тілесних виділень можуть сигналізувати про потенційні проблеми зі здоров'ям – це стосується слини, слизу, сечі, випорожнення, але й не тільки.

Вушна сірка теж може підказувати, чи потрібно турбуватися про стан здоров'я.

Якщо вона рідка, має зелений відтінок. При фізичній напрузі, що викликає пітливість, виділення з вуха теж можуть стати дещо рідкими, це результат того, що піт просочується у вухо і поєднується з сіркою.

В інших обставинах рідка, зелена або темно-жовта вушна сірка може говорити про наявність інфекції.

Якщо вона має сильний запах. Коли середня частина вуха ушкоджується або уражається інфекцією, це може призвести до низки симптомів, які лікарі називають хронічним середнім отитом. Одна з його ознак - виділення з вуха, що погано пахнуть.

Також можливі проблеми із почуттям рівноваги, дзвін у вухах, відчуття, що вухо закладене.

Якщо вона витікає. Інфекції або розриви всередині барабанної перетинки можуть спричинити утворення аномального шкірного новоутворення – холестеатоми. Ця кістоподібна структура сприяє тому, що слуховий прохід заповнюється різноманітним сміттям. Замість сірки, до якої ви звикли, з вуха можуть з'являтися виділення у вигляді струмка або грудок.

Інші симптоми холестеатоми – відчуття тиску та болі у вусі.

Якщо вона зникла. Існує така патологія як обтураційний кератит - у її випадку сірка не виділяється з вуха, натомість аномально накопичується глибоко всередині, доки не утворюється дуже тверда пробка.

З такою ознакою необхідно обов'язково звертатися до лікаря.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 221 | Додав: adminA | Теги: вигляд вушної сірки, діагностика здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]