phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:47
Ми не вміємо чистити зуби


Лише 10% населення вміє чистити зуби ефективно

Шведське дослідження показало, що майже всі люди чистять зуби. Однак при цьому лише кожен десятий робить це досить якісно для ефективного запобігання карієсу, повідомляє zdravoe.

Хоча більшість з нас регулярно чистить зуби фторсодержвщими зубними пастами, лише деякі з них знайомі з оптимальними техніками чищення зубів, з тим, як правильно використовувати зубну пасту і яким чином фтор попереджає карієс.

Під час роботи вчені розглядали звички 2013 осіб у віці 15– 16, 31– 35, 60– 65 і 76– 80 років . Їх цікавило, яка тривалість чищення, як часто використовується фторована зубна паста, скільки зубної пасти і води використовується. У результаті виявилось, що лише 10% населення вміє чистити зуби ефективно, а 80% задоволені лише самим фактом того, що вони доглядають за своїми зубами.

Тепер вчені з Університету Гетеборга прагнуть навчити співвітчизників робити це ефективно.

"Більшість опитаних  навчили чистити  зуби у дитинстві батьки. Навіть зіткнувшись пізніше з інформацією про ефективніше чищенні зубів, вони продовжують робити це так само", – додала Габре.

Дослідники переконані, що знання про чищення зубів повинні бути доступнішими, і що відповідні рекомендації повинні бути простішими і зрозумілішими.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1788 | Додав: adminA | Теги: чистити зуби | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]