phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:30
Міфи про фрукти, які дивують - названо 3 популярні

Незважаючи на корисність фруктів навколо їх споживання витає чимало міфів, розвінчати які взялася в. о. міністра Уляна Супрун.

Незважаючи на поширені думки, немає специфічного часу або правил, коли можна або не можна їсти фрукти.

Однак треба пам’ятати, що всі ми різні, а значить норма вживання фруктів, як і овочів, у кожного своя. Адже навіть корисним не можна зловживати. Для того, щоб зрозуміти чи ви з’їли достатньо, формула – відчувайте насичення, але не тяжкість.

Фрукти треба їсти до обіду

Порада, яку часто можна зустріти на сторінках глянцевих жіночих видань, виявилася хибною. Кажуть, ніби після 14 години вживання фруктів призводить до підвищення вмісту цукру в крові і уповільнення метаболізму і тому існує ризик набрати зайву вагу.

Будь-яка їжа, що містить вуглеводи, може підвищувати рівень цукру в крові. Але немає ніяких доказів того, що рівень цукру підвищується швидше до 2 години дня, ніж в інший час доби.

Якщо зміни є, то вони дуже незначні. Так звана швидкість метаболізму залежить від інтенсивності роботи м’язів, їх частки у вазі, віці і роботі ендокринної системи. Тому немає причини відмовлятися від фруктів у другій половині дня через острах набрати зайві кіло.

Фруктів можна їсти скільки завгодно

Фрукти дуже корисні, але як і в багатьох речах тут повинна бути міра. Фрукти також містять цукор – фруктозу або сахарозу. Фрукти корисніше солодощів, тому що крім цукру містять ще вітаміни, актиоксиданти і клітковину, і багато води.

Фруктоза засвоюється не так швидко, як, наприклад сахароза. Тому може довше засвоюватися в кишечнику. Там її споживають бактерії, від цього утворюються гази. Тому якщо ви з’їсте кілограм груш чи винограду – ризикуєте отримати не тільки багато калорій, але і здуття.

Фрукти потрібно їсти на порожній шлунок і не змішувати

Наша травна система більш ніж готова переварювати і поглинати поживні речовини з фруктів, незалежно від того ви з’їли їх натщесерце або разом з їжею. Хоча фрукти можуть уповільнити процес евакуації їжі зі шлунка, це не означає більш погане травлення. Навпаки, ви довше будете відчувати себе ситим.

Наукових доказів, що споживання фруктів окремо від їжі впливає на травлення, не існує. Навпаки, вітамін С і кислоти, яких багато у фруктах, допомагають засвоювати залізо та інші мікроелементи з їжі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 686 | Додав: adminA | Теги: 3 популярні, міфи, фрукти | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]