phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:21
Мінфін не дає побудувати в Росії "внутрішній офшор", а отримати кредит готівкою в Україні допоможе ua.creditcentr.com.ua


Уряд отримав негативний відгук Мінфіну на пропозицію створити на базі Міжнародного інвестиційного банку (МІБ), одніє ї із структур давно покійно ї Ради економічної взаємодопомоги (РЕВ) часів СРСР, внутрішній російський офшор - заміну "кіпрської прошарку". У той же час, якщо ви живете в Україні і вам потрібен кредит готівкою в стислі терміни, але на вигідних умовах, тоді радимо відвідати сайт ua.creditcentr.com.ua.

"Ідея поки ще дуже сира, Мінфін не розуміє, як це можна зробити", - пояснив журналістам співробітник міністерства фінансів. Правда, переговори тривають, визнає він, особлива структура МІБ зараз недостатньо використовується. Інші варіанти створення внутрішнього офшору не обговорюються, заявив чиновник пресі.


Експерти ж взагалі радять не створювати офшор в Росії, а покращувати умови ведення бізнесу в країні, нагадує преса.


Міжнародний інвестиційний банк (штаб-квартира в Москві) був заснований у 1970 році. Він є міждержавною організацією, створеною і яка здійснює свою діяльність на основі міжурядової угоди, підписаної країнами-членами банку (Болгарія, В'єтнам, Куба, Монголія, Росія, Румунія, Словаччина, Чехія). МІБ фінансує національні та міждержавні проекти, не регулюється ЦБ, звільнений від податків, користується дипломатичним статусом, захищений від втручання судів.


У квітні прем'єр Дмитро Медведєв запропонував створити внутрішній офшор в Росії. "Хотів" струсити "європейських чиновників, які вирішили врятувати кіпрські банки за рахунок їхніх клієнтів", - пояснював він. На Кіпрі працюють легально і російські державні компанії, обурювався Медведєв.


МІБ запропонував себе в якості заміни Кіпру, пояснила людина, близька до банку. Компанія може розмістити в банку депозит, а МІБ на цю суму видасть кредит російській структурі. МІБ вже звільнений від податку на прибуток, цим додатковим доходом банк може поділитися з інвестором у вигляді підвищеної ставки за депозитом. Інвестори ж не платитимуть податок з відсотків по депозиту, поки гроші залишаються в банку, тому їм буде вигідно реінвестувати доходи.


До того ж, як пояснив чиновник уряду, через банк можна інвестувати в сфери, ключові для держави: МІБ може випустити інфраструктурні облігації, наприклад, для проектів на Далекому Сході.


Наприкінці травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і голова правління МІБ Микола Косів підписали в Москві меморандум про співпрацю.


"Росія бачить в діяльності МІБ дуже важливий інструмент, в тому числі і для наших інтересів, який може суттєво допомогти у загальних зусиллях зі створення в РФ сучасного міжнародного фінансового центру, становленню сучасної ефективної системи сприяння міжнародного розвитку", - зазначив Лавров, виступаючи на церемонії підписання документа.


Однак Мінфіну ідея не сподобалася, так як, наприклад, будь-яке комерційне використання МІБ стане зловживанням його міжнародним статусом. До того ж навряд чи інвестори з офшорів можуть сподіватися на анонімність, працюючи через МІБ, сказали юристи. Вихід - створювати такі ж можливості в Росії і знижувати податки.


Нагадаємо, забезпечені жителі пострадянського простору та Китаю вибирають банківські центри за межами своїх країн, аби убезпечити себе від фінансових проблем і втручання держави. Гроші також виводяться для короткострокових спекуляцій і диверсифікації активів, а також щоб заховати від податківців доходи від злочинної діяльності. У минулому році найбільш популярними державами серед іноземних інвесторів були Швейцарія і Ліхтенштейн.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1641 | Додав: radymo | Теги: кредит готівкою | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]