phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:58
Можуть нашкодити здоров'ю 9 невинних звичок

 


 9 невинних звичок, які можуть нашкодити здоров'ю

Деякі звички невинні лише на перший погляд.

Навіть звичка перевіряти ввечері електронну пошту є небезпечною для здоров'я. Підтвердило це дослідження, проведене американськими вченими з Ліхайського й Колорадського університетів.

Перелік із 9 подібних звичок, які лише на перший погляд здаються цілком невинними, подало відоме британське видання Daily Mirror.

Для здоров'я небезпечно:

1. Перевіряти перед сном робочу електронну пошту. Дослідження американських вчених показало, що таке заняття викликає сильний стрес і призводить до підвищення кров'яного тиску. Науковці радять перевіряти робочу пошту виключно до 6 години вечора.

2. Сидіти схрестивши ноги. Дослідження підтвердило, що в такій позі на 10% підвищується кров'яний тиск. На додачу вени перетискаються, унаслідок чого кров у ногах починає скупчуватися в одному місці. Усе це підвищує ризик утворення в судинах тромбів.

3. Вичавлювати прищі. Така звичка загрожує не тільки здоров'ю, а й життю людини. Вичавлювання прища призводить до появи на шкірі відкритої рани, у яку легко може проникнути інфекція. Якщо імунітет хоч трохи ослаблений, ніщо не завадить бактеріям проникнути до кровотоку й спричинити зараження крові. Особливо небезпечною є ділянка між губами й носом. Тамтешніми кровоносними судинами інфекція швидко дістається до мозку. Це загрожує паралічем, сліпотою й навіть смертю.

4. Засмажувати тости до утворення коричневої скоринки. Крохмалисті продукти не можна тривалий час піддавати впливу високої температури. Усе тому, що за таких умов у них утворюється канцерогенна речовина. Підсмажувати треба так, щоб хліб лишався максимально світлим. Теж саме стосується приготування печива, домашніх чіпсів, сухарів, смаженої картоплі.

5. Пити надто гарячі чай і каву. Напоям слід давати час вистигнути. Тим, хто ігнорує це правило і п'є ледь не кип'яток, загрожує розвиток раку стравоходу.

6. Використовувати в громадських туалетах сушарку для рук. Такий пристрій всмоктує в себе з повітря фекальні мікроби. Як наслідок, вони осідають на шкіру. Замість сушарки, використовувати варто паперові рушники або туалетний папір. Ще краще обробляти руки гелем для дезінфекції.

7. У вихідні спати довше, ніж у будні. Такий збій у режимі призводить до порушення біологічного ритму організму. Як наслідок, людина майже весь час почувається виснаженою, стає схильною до переїдання й усе частіше тягнеться до шкідливої їжі.

8. Надто старанно чистити зуби. Двічі на день по 2 хвилини — стільки рекомендують проводити цю процедуру стоматологи. Вичищати треба ретельно, але без фанатизму. Якщо щіткою робити надто різкі й енергійні рухи, можна серйозно пошкодити зубну емаль і ясна. Чистити треба так, щоб разом зі щіткою рухалося переважно саме зап'ястя, а не вся рука. Щітка при цьому має бути середньої жорсткості.

9. Не мити фасовану зелень. Навіть якщо на пакеті зазначено, що все попередньо вимите, перед вживанням важливо все рівно обробити продукт проточною водою. Це стосується не лише зелені, але й фасованих овочів. Невидимі на перший погляд часточки ґрунту можуть лишатися на їхній поверхні, тож є суттєвий ризик підхопити кишкову паличку або сальмонелу. Подібне вже траплялося в 2016 році. Тоді заразилося 153 людини. 2 з них померли.

Щоб уникнути зараження, важливо ретельно промивати кожен листочок зелені. На завадить при цьому додати у воду декілька крапель яблучного оцту для дезінфекції.

Раніше показали переконливі фото, які на прикладі близнюків демонструють згубний вплив куріння. На цих світлинах видно разючу різницю між станом шкіри тих, хто давно є курцем, і тих, хто має менший стаж куріння або ж зовсім не страждає на таку залежність.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: 9 невинних звичок, шкода здоров'ю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]