phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:42
Можуть змінювати наш настрій і покращувати пам'ять аромати

 

 

Запахи, які нас оточують, можуть міняти наш настрій, самопочуття, і навіть впливати на нашу пам'ять. Портал Телеграф опублікував список ароматів, які здатні покращити ваше життя.

Перцева м'ята

Вона покращує когнітивну пам'ять, тобто може допомагати засвоювати знання. Це довели в Інституті нюху. Піддослідні, які вдихали перцеву м'яту, демонстрували кращі показники знань, пов'язаних із запам'ятовуванням, візуальною моторикою та впізнанням. Також вона покращує фізичну активність.

Кориця

Покращує швидкість реакції, позбавляє пригніченості. А також може запобігати утворенню фібрилярних "клубочків" в клітинах мозку, які характерні для хвороби Альцгеймера.

Жасмин

Його аромат допомагає заснути немовлятам. Він сприяє кращому сну та заспокоює після важкого робочого дня. Лікарі рекомендують випивати чашечку жасминового чаю перед сном, якщо ви не можете заснути.

Розмарин

Покращує концентрацію, швидкість та точність виконання інтелектуальних завдань. Кілька краплин олії розмарину допоможуть вам сконцентруватись на роботі та досягти успіху в її виконанні.

Лаванда

Вона, як і жасмин, має заспокійливий ефект. Якщо вдихати аромат лаванди перед сном, у вас буде більше шансів проспати цілу ніч не прокидаючись. Рекомендується ввечері робити інгаляції з лавандовою олією.

Цитрусові

Аромат цитрусів допоможе знизити стрес, розслабитись та заспокоїтись. Лікарі рекомендують на робочому місці зберігати шкірочки від апельсинів або мандаринів. Їхній аромат допоможе вам справлятись зі складними задачами та не дратуватись.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1182 | Додав: adminA | Теги: аромати, настрій, пам'ять | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]