phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:25
На госпітальні округи поділять Україну

 

Уряд ухвалив постанову про створення госпітальних округів. Це дає старт механізму співпраці між органами місцевої влади для кращого управління медичною інфраструктурою. Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Регіони самі будуть вирішувати, які лікарні залишаються. А ті, які не потрібні, ми хочемо, щоб їх перетворили на інші будинки соціального напрямку. Це є хоспіси, це є будинки для паліативної допомоги, це є реабілітаційні центри, будинки для ветеранів або інших людей, де вони можуть проживати. Ми хочемо, щоб міста, області та райони не закривали лікарні, а перепрофілювали їх на ті заклади, які дуже потрібні зараз в Україні", - каже пані Уляна.

Госпітальний округ — це об'єднання закладів охорони здоров'я, що надають вторинну медичну допомогу. Вони будуть формуватися з урахуванням надання максимально можливої якості медичної допомоги за умов раціонального та ощадливого використання бюджетних коштів.

Межі та склад госпітальних округів повинні бути визначені так, щоб мешканці мали доступ до медичної допомоги у межах свого округу. А адміністративним центром госпітального округу визначатиметься населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена лікарня інтенсивного лікування.

Постанова встановлює технічні критерії для визначення географічних меж госпітальних округів та порядок їх створення:

- наявність принаймні однієї лікарні інтенсивного лікування (першого чи другого рівня);

- охоплення території з населенням мінімум 200 тис. осіб у разі наявності лікарні 2-го рівня або 120 тис. осіб у разі наявності лікарні тільки 1-го рівня;

- можливість доїзду до лікарні інтенсивного лікування з будь-якої точки округу за 60 хвилин.

Госпітальний округ планується з такими межами і набором закладів, щоб в перспективі на його основі можна було створити ефективну і сучасну медичну мережу.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: госпітальні округи, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]