phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:08
На тренуванні - як спалити більше калорій

 

При хорошому тренуванні калорії згорають не лише в процесі заняття, але і в плині довгого часу після нього. Що треба робити, щоб спалювати якомога більше калорій?

Чим інтенсивніше фізична активність - тим більше калорій згорає в її процесі. Але це не межа, адже можна зробити так, щоб калорії згорали і в стані спокою, приміром, після тренування. Це не складно, спробуйте!

Аргументи про те, що калорії можуть згорати не лише на тренуванні, але і протягом двох годин після нього, є правдивими. Інтенсивне зайняття спортом прискорює обмін речовин і не дозволяє йому уповільнити назад протягом двох годин. Розігнати метаболізм кардіо-тренуваннями дуже складно, їх ефект набагато слабший, ніж від силових вправ. Якщо хочете прискорити метаболізм - вважайте за краще гантелі біговій доріжці. Проте, кардіо дозволяють втрачати багато калорій в процесі, тому багато ефективних методик для схуднення розраховані на поєднання силових вправ і кардіо.

Після інтенсивного тренування спортсмени відчувають ефект під назвою "excess post - exercise oxygen consumption", у організму підвищується потреба у вступі кисню, в слідстві чого підвищується і швидкість обміну речовин.

Чим інтенсивніше було зайняття, тим більше кисню споживе ваш організм після нього, тим сильніше прискориться обмін речовин, тим більше калорій буде втрачено.

Для того, щоб втрачати більше калорій після тренування чудово підходить Табата. Методика припускає дуже інтенсивну роботу, на кожні 20 секунд роботи доводитиметься не більше 10 секунд відпочинку. Активність в такому режимі стимулює метаболізм, причому не має значення, які вправи ви робитимете, головне - робити їх максимально інтенсивно.

Людям без хорошої фізичної форми Табата здасться занадто важкою, для них доцільніше розпочати з простішої методики. Проведіть п'ятихвилинну розминку, а потім чергуйте хвилинну активність на межі і двохвилинний відпочинок. Приміром, якщо ви займаєтеся бігом, то біжіть якнайшвидше протягом хвилини, а потім переходьте на ходьбу або повільний біг тривалістю в дві хвилини. Півгодини заняття з такої методики буде достатнім для того, щоб розігнати метаболізм на найближчі пару годин після тренування. З часом намагайтеся довести тренування до годинної тривалості.

Про харчування після тренування

Забудьте все, що ви знали про вуглеводне вікно після тренування. Для того, щоб спалювати більше калорій, треба білково-вуглеводне вікно. Організму треба відновити травмовані на зайнятті м'язові волокна, йому потрібен білок. Вживання вуглеводів стимулює синтез білків в організмі, тому ними теж не можна нехтувати. Вуглеводи потрібні для підтримки рівня інсуліну і глікогену, з цим завданням зможуть впоратися тільки вони.

Якщо ж ви випробовуєте непереборне бажання з'їсти щось дуже калорійне, то кращим часом для його здійснення стане відразу перед тренуванням або відразу після неї. У ці моменти організму потрібен глікоген, калорійні продукти не завдадуть непоправної шкоди. Проте не треба робити це своєю традицією і зловживати легкими вуглеводами, такі захоплення здатні звести до мінімуму ефективність заняття.

Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 1183 | Додав: adminA | Теги: спалити більше калорій, Тренування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]