phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:41
Найкраще джерело вітамінів і мінералів - капуста

 

Капуста входить до кухні різних країн всього світу. І не дарма: капуста корисна від кочережки до останнього листочка, і її можна використовувати в приготуванні різноманітних страв.

В капусті містяться такі корисні нутрієнти, як залізо, вітамін А, вітамін С, вітамін Е та інші. По-перше, капуста багата вітаміном С, який необхідний для роботи імунної системи, для здорової шкіри і волосся.

Вітамін А сприяє росту клітин, зміцнює волосся і покращує шкіру, особливо, у старшому віці. Цей вітамін необхідний нам для здоров'я очей, а його нестача може стати причиною втрати зору.

Крім іншого, капуста є багатим джерелом вітаміну Е. Цей вітамін необхідний для того, щоб вітаміни А і С успішно засвоювалися організмом. Також, вітамін Е бере участь у роботі чоловічої і жіночої репродуктивної систем.

В капусті міститься велика кількість заліза, без якого не можуть функціонувати червоні кров'яні тільця, які переносять кисень. Коли в організмі не вистачає кисню, ми відчуваємо втому і брак концентрації. Під час вагітності залізо особливо необхідно для розвитку організму і мозку дитини.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 2128 | Додав: adminA | Теги: джерело вітамінів і мінералів - кап | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]