phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:19
Найкрасивіші кольорові озера, які радимо побачити кожному романтику. Топ 10

Найкрасивіші кольорові озера

Серед величезної безлічі красивих озер є такі, які володіють особливою красою. Колір води у цих озерах далекий від звичного нам - нібито потрапляєш в інший вимір, з прекрасними пейзажами іншої планети.

Плітвіцькі озера в Хорватії

Плітвіцькі озера є однією з найбільш знаменитих визначних пам'яток Хорватії. Це 16 озер, розташованих поблизу кордону з Боснією і Герцеговиною, вони відомі своїми унікальними кольорами. Кожне з озер володіє власним кольором води, в залежності від кількості корисних копалин та утриманні в ній мінералів.

Озеро Лагуна Верде

Лагуна Верде - солоне озеро, розташоване на південному-заході Високих рівнин Болівії. Для тих, хто знає іспанську, назва озера вже сама говорить за себе - в перекладі озеро називається Зелена лагуна. Назва ця з'явилася не просто так, вода тут дійсно зеленого кольору. Озеро розташоване біля підніжжя вулкана Ліканкабур, а гарний зелений відтінок води викликаний безліччю мінералів та інших речовин, включаючи мідь. Кольорове озеро також відоме своїми гарячими джерелами.

Озеро Банді-Амір в Афганістані

Це ланцюг з 6 темно-синіх гірських озер, розташованих високо у горах Хінду Куш в центральній частині Афганістану. У 2008 вони стали першим Національним парком Афганістану. Озера були сформовані багатою мінералами водою, яка просочується крізь тріщини в скелях і гірських породах. Причина такого відтінку води якраз і криється в багатій мінералами воді

Озеро Пукакі в Новій Зеландії

Воду озера Пукакі можна охарактеризувати окремим, власним кольором, назвавши її льодовиково-синьою. Барвисте озеро було сформовано танучими льодовиками багато років тому. Поповнюється озеро талою водою і до цього дня. Ну а особливий колір води досягається за рахунок мікрочастинок, що містяться в цій воді. Пукакі - друге за величиною озеро в Басейні Маккензі.

Лагуна Колорада в Болівії

Озеро Лагуна Колорада розташоване в Болівії поблизу кордону з Чилі. Червонуватий відтінок води залежить від корисних копалин, а також водоростей, квітучих в певну пору року. Це місце також є місце гніздування багатьох видів фламінго, в тому числі і рідкісних.

Кольорові озера Келімуту в Індонезії

Озеро Келімуту - одне з найкрасивіших кольорових озер. Три озера розташовані в кратері вулкана, і кожне з них має свій колір. Джерело унікальних кольорових комбінацій криється в земній корі і відомий як фумаролес. Кольорові озера - одні з найпопулярніших визначних пам'яток острова Флорес, яка приваблює безліч туристів і дослідників щорічно.

Водоспад Хавасу у Великому Каньйоні

Каньйон Хавасу - частина Великого Каньйону, тут живе плем'я хавасупаі. Це одне з найвіддаленіших місць в Америці, добиратися сюди краще на вертольоті або по 13-кілометровому кінному маршруту. Найдивовижніше місце хавасупаі - барвисті водоспади і басейни. Такий різноманітний колір води викликаний корисними копалинами, які осідають на дні.

Льодовикове озеро Морейн в Канаді

Дивовижне озеро Морейн також утворилося в результаті танення льодовиків. Воно знаходиться в Національному парку Банф, в долині Десяти Пиків. Забарвлення води тут також викликане особливими частками, що містяться в талій воді льодовиків. Навколо озера прокладено безліч туристичних маршрутів і стежок, єдиною небезпекою можуть бути ведмеді грізлі, що зустрічаються тут досить часто

Озеро Накуру в Кенії

Накуру є однією з головних визначних пам'яток Кенії, це дуже дрібне озеро в зоні Східно-Африканського розлому. Достатня кільксть морських водоростей приваблює сюди найбільшу в світі популяцію фламінго, число особин тут перевищує мільйон птахів. Завдяки птахам здалеку берега озера здаються яскраво-рожевими. На жаль, останні роки поголів'я птахів зменшується через екологічне забруднення

Озера долини Цзючжайгоу в Китаї

Долина Цзючжайгоу в Китаї багата великою кількістю гарних різнокольорових озер. Місцеві жителі називають ці озера Хайц, що в перекладі означає "Син моря”. Ці озера так само мають льодовикове походження, вода тут дуже прозора і відвідувачі парку легко можуть побачити дно цих озер.

Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 2502 | Додав: radymo | Теги: кольорові озера | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]