phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:58
Найнебезпечніший осінній місяць

 

Міжсезоння небезпечне пробудженням хронічних недугів, які мирно дрімали протягом літа.

Особливо небезпечним для здоров'я вважається листопад - місяць, що славиться похмурими днями, першим снігом, дощами і густими туманами.

Портал 4mama повідомляє, які хвороби можуть загостритися в останній місяць осені.

Цистит

Восени ми часто переохолоджуємося, що призводить до розвитку або загострення циститу. Щоб не захворіти у сиру погоду забудьте про джинси із заниженою талією, короткі спідниці та тонкі колготи. Фахівці також не рекомендують носити тісну білизну, оскільки це погано позначається на кровообігу, а значить і на загальному самопочутті.

Бронхіт

У холодну, дощову погоду, коли підвищена вологість повітря, частішають випадки загострення хронічного бронхіту. Лікарі категорично не рекомендують переносити хворобу на ногах, це загрожує серйозними ускладненнями. Якщо почався кашель і не проходить протягом тижня, з'являються болі у грудях при диханні, не спадає чи знову підвищується температура - негайно зверніться за медичною допомогою.

Гіпертонія

Навис туман, подув сильний вітер, ударив мороз або різко потеплішало - гіпертоніки на все реагують стрибками тиску. Гіпертонічний криз небезпечний не лише тим, що викликає у людини неприємні симптоми, а й своєю здатністю провокувати інсульт. Тому подбайте про те, щоб у вашій домашній аптечці були препарати, здатні звужувати або розширювати судини, забезпечуючи приплив крові до головного мозку.

Виразкова хвороба

Вчені встановили, що основною причиною загострення виразкової хвороби є інфекція. Інші фактори лише сприяють надлишковому виробленню соляної кислоти, яке призводить до зниження захисних властивостей слизових оболонок і стінок кишечника. Але це зовсім не означає, що із настанням холодів можна не обмежувати себе в їжі. Намагайтеся не зловживати білкової та жирною їжею, їжте невеликими порціями 5-6 разів на день, зміцнюйте імунітет і приймайте полівітаміни.

Неврози та депресії

Чим ближче зима, тим нижче опускається градус нашого настрою. Якщо ви потрапили у тенета осінньої хандри, не сидіть, склавши руки. Не зловживайте кавою та міцним чаєм, відмовтеся від вживання алкоголю, знайдіть хобі, займіться фітнесом, балуйте себе бананами і чорним шоколадом - одним словом, робіть усе можливе, щоб вивести себе із цього стану.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1256 | Додав: adminA | Теги: найнебезпечніший осінній місяць | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]